Börjar det bli dags att ta körkort?

Vissa av Familjebilsbloggens läsare börjar ha barn i körkortsålder och när jag hörde min svåger (som har äldre barn än jag har) prata om körkortsteori och att klara teoriprovet så insåg jag att många av er där ute kanske sitter med samma utmaning framför er.

Dels ska man börja övningsköra med sitt barn – klassiskt är väl en stor parkeringsplats ala stormarknad tidigt en söndagsmorgon där det enda som kan gå fel är att en lyktstolpe kan vara i vägen för barnets framfart.

XC70_4

Förr i tiden hade ju de flesta bilar en normal handbroms som man kunde sitta och hålla i för att snabbt få stopp om det barkade åt fel håll – det har inte jag nu på vår Volvo och efter att ha testat en och annan bil här på bloggen så vet jag att den hederliga gamla klykan är ett minne blott i många nya bilar. Hur gör ni som övningskör med era barn, kommentera och ge med er av era tips!

Förutom körfärdighet ska ju det även tränas teori. När jag tog körkort så fanns ju inte internet och man köpte material som flitigt nöttes inför teoriprovet. Här har jag dock ett bra tips – på Körkortskolan.se kan man både träna teorifrågor online och ta videolektioner som tillsammans ger en bra och allsidig träning inför teoriprovet och som ökar ens chanser att klara provet. Med teorin kirrad är det ju bara uppkörningen kvar sen – kom ihåg att ringa ditt försäkringsbolag och meddela att en yngre person än 25 år kommer att köra din bil – better safe than sorry.

EmailShare

En reaktion på “Börjar det bli dags att ta körkort?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>