Nya Ford Mondeo testad!

Ford-Mondeo-Aston-Martin

Nya Ford Mondeo är här och testas just nu hårt av Familjebilsbloggen för att se om den lever upp till sin forna glans som en av de mest populära familjebilarna i Sverige.

Jag har sett nya Ford Mondeo på bild och Aston Martin fronten går förstås inte att ta miste på, snygg tycker vissa, töntigt kanske andra tycker. Men när jag nu umgås med nya Mondeo i verkligheten under testperioden känner jag bara en sak varje gång jag ser den: Kärlek!

Det kanske är för att jag kan känna mig lite som James Bond varje gång jag rullar ut på testtur med nya Mondeo, eller så är det för att jag gillar Aston Martin men fronten som nya Ford Mondeo bjuder på är läcker, snygg och underbar i mitt tycke. Man upptäcker nya vinklar hela tiden, t.ex. de kraftiga vecken i motorhuven känns coola, som på en krallig Mustang och dimensionerna funkar riktigt bra – Ford har ju gått åt denna frontdesign även på Fiesta och Focus men på Mondeo finns bredden och tyngden som ger harmoni.

Ok, sluta snacka design nu för fasen! (tänker du säkert?) och motvilligt ska jag göra som du vill. Ford Mondeo bjuder på en riktigt bekväm och trevlig arbetsplats för föraren, sätena är sköna och instrumenteringen är lättöverblickad och enkel att få kläm på. Man har flyttat in många funktioner i en touchdisplay på mittkonsollen och endast lämnat några knappar kvar – det funkar finfint efter sedvanlig tillvänjning.

När du rullar iväg på din första tur i nya Ford Mondeo kommer du att slås av en sak – tystnaden… Min testbil med 150 hästars dieseln och automatlåda rullar på dubbfria vinterdäck men i alla legala hastigheter är den oväntat tyst och grymt komfortabel. Motorn ger inte ifrån sig något knackande överhuvudtaget, det man hör inifrån kupén är ett företroendeingivande lågt knorrande som säger ”här finns vridmoment kvar att tillgå käre förare” – jag vet att det låter lite fjantigt men det är riktigt, riktigt bra!

Ford-Mondeo-display

När en bil är tyst och välisolerad letar öronen efter ljud och det finns ett som faktiskt går igenom när man parkerar eller rullar långsamt på ettan och tvåan. Det är ett dovt kluckande från tanken… Självklart inte störande alls och med tanke på att den Ford Mondeo jag testar ligger runt 0,68 i min testcykel (blandad körning med övervikt på stadskörning) och motorn gått endast 100 mil, det är kalla starter och vinterdäck samt automatlåda – så är det svårt att tycka att dieseldropparna går åt oskäligt fort.

Det kommer mera snart men har du frågor eller funderingar om nya Mondeo så är kommentarsfältet öppet!

 

 

EmailShare

5 reaktion på “Nya Ford Mondeo testad!

  1. Ja, första frågan man vill ställa är: Hur är baksätet? Vilka kombos av bilstolar får man in? Två bakåtvända och en framåtvänd? Tre bakåtvända?

  2. Har du planer på att utvärdera nya Renault Espace 2015 ur ett familjebilsperspektiv?

    Hälsningar
    Jim

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>