Vårt familjebilsköp på Bilia i Uppsala

bild 1

Smått ångestladdade över att snart skiljas från resultatet av år av sparande på ”bilkontot” styr vi kosan upp till Uppsala där vi nu slutligen bestämt oss för en bättre begagnad Volvo XC70. Bilia i Uppsala hade dels ett tilltalande utbud av begagnade bilar och dels fick vi bra kontakt med tydliga och raka svar angående priser och vad som ingår och inte, inget säljsnickesnack här inte – skönt!

bild 4

När vi kommer in i Bilias bilhall står så vår ”nya” familjebil framkörd med sommardäcken (som vi provkörde bilen på) i bagageutrymmet och vinterdäcken påsatta – det bådar gott – jag brukar säga att en bra familjebil ska ha ett bagageutrymme som rymmer bilens egna däck, annars kommer den att visa sig för liten över tid.

bild 2

Hustrun och mellandottern vandrar ner mot säljkontoren medans jag med vår fyramånaders bäbis på armen går en sista sväng runt bilen vi snart ska köpa. Den känns riktigt ny och fräsch och är bra rekondad, jag testar ju en hel del bilar och har börjat se skillnad på bra och dålig rekond – när man köper en begagnad bil är det förstås extra viktigt att kunden blir så nöjd som möjligt, även med detaljerna – det verkar Bilia i Uppsala ha koll på – det stärker känslan av att vi handlar på rätt ställe.

bild 3

Väl inne på säljkontoret sitter vår bilsäljare Johan och knapprar på datorn för att få klart formalian – han har bra koll på vad som behöver göras i just vårt fall och är förtroendeingivande tydlig i sin kommunikation – allt löper på smidigt. Vår fyramånaders bäbis på min arm passar på att kräkas upp en stor del av sista amningen på Johans parkettgolv och jag lämnar rummet för att gå till kaffeautomaten efter papper. Man får inte vara kräsmagad när man säljer bilar till småbarnsfamiljer :-) När jag är åter är allt klart, vi skriver på och får nycklarna i handen.

Vi tågar tillbaka till bilen och 4-åringen säger att hon är hungrig, hon är lite som Sunes lillebror, han som alltid äter potatis du vet. Johan hjälper oss att installera bilbarnstolarna och sen är det klart, vi skakar tass och sen beger vi oss av.

Nu är vi en riktig Svenssonfamilj med tre ungar och en Volvo kombi, vad gör en sån när det börjar bli lunchdags? Jo ser du, på andra sidan gatan från Bilia i Uppsala ligger Svenssons nästa stereotypa hållplats – IKEA!

Vi äter köttbullar och köper värmeljus och servetter på vägen ut (förstås), sen inviger vi vår nya Volvo med några IKEA påsar som får samsas med sommardäcken i bagageutrymmet, allt ryms finfint, det är ju en familjebil!

Med detta inlägg vill vi tacka Johan och Bilia Uppsala för att ni gjorde vårt familjebilsköp till en riktigt trevlig upplevelse!

EmailShare

2 reaktion på “Vårt familjebilsköp på Bilia i Uppsala

  1. Och jag som var rätt säker på att det skulle bli en Outback som skulle parkeras på uppfarten efter ditt test av Outback tidigare!?!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>