Sponsrad video: Snabbtinat från Ford


Sponsrat inlägg: Att skrapa framrutan är ju sällan något man ser fram emot, särskilt eftersom jag alltid verkar missa att ha handskar på mig i början av kylans säsong, och som den kontorsråtta jag är så följs nedkylda händer alltid av torrsprickor och så är vinterns konsumtion av handkräm igång. En och annan gång har jag inte ens haft koll på var fönsterskrapan är, den brukar jag gömma undan bra under sommarens årliga storstädning av bilen när fönsterskrapning känns långt bort – utan isskrapa får man alternativ användning för körkortet…

Ford har som filmen visar receptet på att slippa skrapa framrutan, köper du en Ford är eluppvärmd vindruta definitivt ett tillval du bör kryssa för.

Under några år bodde jag i London och höstens första kyla följdes där alltid av en stöldvåg av bilar i förorterna. Morgontrötta britter går nämligen ofelaktigt ut i morgontofflorna och startar sina bilar på uppfarten, sedan går de in för en cuppa tii för att tina upp. Företagsamma ligor har förstått detta och ligger startklara ute i förortens häckar de första kyliga morgnarna – för vad är enklare än att stjäla en varmkörd bil med nycklarna i? Jag bodde där i tre år och varje senhöst upprepades detta – jag skrattade förstås inombords, särskilt som jag hade flyttat från Umeå till London, så dumma är ju inte vi norrlänningar, vi har ju alltid motorvärmare som standardtillval på våra bilar.

Nu är jag sedan många år en noll-åtta och kan mycket väl tänka mig att gå ut och starta bilen på uppfarten i min lilla förort för att slippa skrapa rutorna… På min Stockholmsköpta Honda CR-V fanns givetvis ingen motorvärmare så plötsligt ter sig förvärmning med bilnycklarna i rätt smart – bra handkräm är så dyrt och kladdigt… På vår nya XC70 som nu pryder vår uppfart finns dieselvärmare så kanske kommer jag att ändra my ways, men en sak bär jag i alla fall med mig från åren i London – och det är att inget tinar upp dig som en cuppa tii – helst med Pyramid bags och mjölk med hög fetthalt.

EmailShare

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>