Nya vinterdäcken sitter på min CR-V

Nokian-Honda-CR-V-verkstad

Nu har min kärleksfullt omnämnda skottkärra – alltså min Honda CR-V – fått på sig de nya vinterdäcken. När jag köpte bilen (1,5 år beg) följde dessa Civic fälgar med de dubbfria vinterdäcken och jag kör vidare på både fälgarna och dubbfritt – det funkar bra.På en Honda Civic med lågprofildäck ser dessa fälgar ganska sportiga ut men när man krängt på de nya Nokian 225/65-17 Hakkapeliitta R2 SUV ser 17 tums fälgarna rätt anspråkslösa ut – det gör inget, jag kör inte Honda CR-V för att den är cool, jag kör CR-V för att den är sjukt praktisk. Coola bilar får jag ju testa ibland här på familjebilsbloggen, även om det är ganska sällan…

När jag rullar ut från däckmonteringen hör jag under ca 20 minuter flapprandet från de klisterlappar som sitter på slitytan på de nya dubbfria vinterdäcken, det är ett ljud man ska njuta av medans man hör det – det betyder att du har nya bra däck (förutsatt att du skaffat rätt däck förstås :-) )

Nokian-Honda-CR-VAtt hitta rätt däck är inte helt lätt men regeln att kvalite kostar lite mer verkar vara sann när man skaffar däck. Kontinentaldäcken har varit uppe till debatt i dessa däcksbytartider och nog känns det tryggt att välja ett dubbfritt vinterdäck som är framtaget för vårt klimat. Däcksbytet förde också med sig en lite oväntad positiv överraskning – Bilen drar mindre med nya dubbfria vinterdäck än med sommardäcken (som nog förresten behöver bytas till sommaren…) – jag märker att min vanliga vardagskörcykel trillar ner mot 0,85 l/mil jämfört med 0,9 l/mil innan bytet. Då är det dessutom kallare och kallare på morgnarna så kallstarterna ska också räknas in i den lägre siffran – jag är faktiskt lite impad.

Nu väntar jag bara på den första köldknäppen med 5 cm snö som stänger Stockholm, det händer ju varje år och varje gång är det lika kul att på nysnö få provocera fram lite bredställ med Hondans ”automatiska” fyrhjulsdrift. Eftersom den driver på framhjulen när de har fäste måste man få dem att spinna i en kurva – då kastas driften till bakhjulen som tuggar igång och ofelaktigt levererar ett litet bredställ (och ett boyracerflin på mitt ansikte)  - det är så kul som jag får det i min familjebil – bara jag kommit ihåg att slå av antispinnet förstås och jag gör detta givetvis endast ensam i bilen på avlyst väg – man är väl en ansvarstagande far… Frågan är ju då nu om de nya Nokian Hakkapeliitta R2 SUV låter mig ha mitt barnsliga sladdnöje – vi får se, återkom när nyheterna rapporterar att ”Stockholm står”

Vad har du köpt för vinterdäck? Kör du dubbat eller odubbat? Är du lika barnslig som jag eller har du kanske köpt en familjebil som är rolig utan avancerad provokation? Kommentera nedan!

EmailShare

En reaktion på “Nya vinterdäcken sitter på min CR-V

  1. Pingback: CR-V i snön | Familjebilsbloggen med familjebilstester, provkörningar och tips på den bästa familjebilen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>