Hitta nya däcken på internet

Det jobbigaste med att köpa nya däck är att komma sig för att börja leta. Förr i tiden åkte man ner till den lokala däckhandlaren och köpte nya däck. Däck-Janne hette den man som min pappa använde och han sålde bra, det fanns liksom inga alternativ.

Med internet kan alla hitta sina nya däck online och med det har också ansvaret att vara en god konsument ökat – nu för tiden finns det ju valmöjlighet, även om man inte bor i storstan. Den senaste däcksajten jag besökte var Tirendo.se. Det är en tysk kedja som säljer stora volymer i Europa och som man nu också kan köpa av i Sverige. Det har ju varit en del debatt kring att kontinentaldäck inte funkar lika bra som nordiska däck men du behöver inte oroa dig – de har inte bara kontinental-däck utan jag hittar både Gislaved och Nokian till konkurrenskraftiga priser. Det är också enkelt att se var man kan få däcken monterade och det är bra att det står vad det kostar, på andra ställen brukar monteringskostnaden ibland vara svår att få tag på utan ett samtal till montören.

Så mitt tips för dig som god däckskonsument är att kolla några av de däckstester som alltid görs av t.ex. biltidningarna och surfa sedan runt och välj en uppsättning vinter eller sommardäck som passar din bil och behovsbild. Förr i världen fick man lita på Däck-Jannes omdöme, idag får du lita på dig själv – det är lite jobbigt, men jag tror att du kommer att göra ett mer informerat köp till en billigare peng online.

EmailShare

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>