Sponsrad video – Fiat Freemont


Sponsrat inlägg: Fiat Freemont är som du kanske vet nya versionen av den lite mer maskulint ljudande Dodge Journey. Vad får man då om man korsar amerikansk familjekultur med lite italiensk hetta – jo en SUVig minibuss för la Famiglia och en jäkla massa kopphållare, vissa av dem är till och med kylda!

Jag har kört både Fiat Freemont och den äldre föregångaren Dodge Journey och det är faktiskt riktigt trevliga och prisvärda bilar för familjen. Eftersom Freemont i grunden är en amerikansk familjebil är det fokus på komfort och in car entertainment och den version som jag testat med största bensinmotorn på 280 hästar och AWD känns rätt jänkig med en förbrukning därefter… Men med Fiatmärket i nosen kommer också en hel del snålare motorer och Fiat Freemont har en ganska unik look med sin lite buffliga design, högre markfrigång, AWD (som tillval) och sju platser – det är väl närmast VW Cross Touran som är liknande biltyp (MPV on steroids?) men det är en helt annan känsla och storlek på Touran förstås – tror inte många väljer mellan dessa två.

Här på familjebilsbloggen har det varit en hel del bilspekulanter som velat att jag ska familjebilstesta Fiat Freemont och det vore spännande att ställande den mot både vissa sjusitsiga SUVar och sjusitsiga MPVer, förhoppningsvis kan ett sådant test bli av inom snar framtid.

Söker du en komfortabel familjebuss med viss offroad kompetens och gillar lite amerikansk feeling vad gäller utrustning så ska du ta dig en sväng i en Freemont, den är bättre än man tror och annorlunda på något sätt, lite unik på marknaden idag faktiskt.

EmailShare

3 reaktion på “Sponsrad video – Fiat Freemont

  1. Ser verkligen fram emot test av Freemont. Älskar den lite fyrkantiga looken och sen verkar den vara lite onödigt rymlig. Enda som känns fel är väl emblemet…

    Keep up the good work!
    /Johan

  2. När jag hämtade ut Chevrolet Captiva för några veckor sen berättade säljaren om de nya märkena de gjorde plats för. När jag var där första gången stod det en Alfa Romeo, när jag kom tillbaka stod där även en Freemont och Jeep-skylten var monterad på väggen. Alla är bra bilar för den som inte vill köpa en slätstruken tysk, tjeck eller asiat.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>