Familjebil till salu

Honda-CR-V-newly-washed

Uppdatering! Vår Honda CR-V är nu såld. Den fick nöta Blocket i tre veckor innan den hittade ett nytt hem. Det var inte en barnfamilj som köpte så den helrecond på insidan jag gjorde med djuptvätt av sätena betalade sig :-) . Nu återstår bara att köpa en ny familjebil till oss!!! Nåja, en bättre begagnad alltså.

Uppdatering igen! Nu har vi också köpt en ny familjebil – det blev en Volvo XC70 2012 med 3 800 mil på mätaren, nummer 3 på vår önskelista nedan. Mer utförlig info kommer!

Med tre barn börjar det bli dags att hitta en lite större bil åt familjen. Jag har inte köpt ny bil än men man får göra som bankerna rekommenderar vid husköp, sälj först och köp sen. Dock är beslutsvåndan stor – jag om någon borde väl enkelt veta vilken familjebil som passar mig, min familj och våra behov. Och det gör jag men tyvärr finns inte riktigt de bilbudgetmässiga förutsättningarna för att bara plocka den första och bästa bilen på önskelistan.

Eftersom jag ju säljer en familjebil så vore den inte komplett utan barnvagn :-) Vill du så får du med min gamla testkompis, komplett med liggdel, sittdel, ståbräda and the works.

Teutonia-Spirit

Vad blir nästa familjebil här på familjebilsbloggen då kanske du undrar? Ett måste-krav är att man kan stänga av krockkudden fram på den bil vi köper. Fyrhjulsdrift och rejäla utrymmen liksom bra säkerhet är också viktigt liksom hög markfrigång. Jag har för avsikt att köpa en bil i intervallet 150 000 – 180 000. Det kan bli lite dyrare innan vi skakar tass men de jag har på shortlist är (i önskad ordning):

* Volvo XC90 – dyr som fan i drift men vi kör faktiskt inte så mycket och med 7 säten är den riktigt bra på allt utom körglädje och ekonomi.

* Kia Sorento – har mycket som en XC90 erbjuder men är billigare både i drift samt i inköp. När vi pratar inköp på beggade bilar så blir det mao en ca 2-3 år nyare bil för samma peng som en XC90.

* Volvo XC70 – kanske bäst totalt egentligen men finns ej med 7 säten.

5 reaktion på “Familjebil till salu

  1. Klart du ska köpa en Mercedes GL…. men om inte pengarna räcker;) så tycker jag allvarligt talat att du ska ta en titt på FIAT Freemont, känns som mest bang for the buck i den klassen.

    • Ja, jag har den med som en Joker men steg 1 är att sälja, sen när jag vet hur mycket bucks jag har så får jag välja bang därefter :-)

  2. Hej, har just hittat din blogg, tackar! VI är i samma situation som du och verkar ha samma kriterium för vår nya bil + dragkrok. Är alla recensionerna på familjebilarna med tanke på 4 i familjen eller 5? Har inte hunnit läsa allt än. De tre som du kommit fram till här, är de de största av familjebilarna eller bara bäst? Med vänlig hälsning, lisa

  3. Hej, har kollat in din blogg då och då ett ganska bra tag. Vill först och främst tacka för en riktigt bra och informativ blogg varvat med en hel del humor (har suttit och skrattat högt för mig själv åt vissa av dina inlägg, bl.a. självigenkänningsfaktorn) När vi fick vårt andra barn behövde vi en större bil (hade en saab 9-3) innan och det blev till slut en audi a6 kombi, dels för det stora bagageutrymmet och sedan tyckte vi att den kändes mycket rymligare i kupén jämfört med t.ex. V70 och passat. Snart är det dags för ett tredje barn och jag har börjat snegla på något större. Kommer ju behöva plats för 3 bilbarnstolar (1 framåtvänd) och mer packutrymme. Jag funderar på om det finns några större (?) kombisar eller om SUVar är större i kupéutrymme, bagageutrymme versus A6an? Är inte ute efter någon minibuss, minivan el. liknande…Har du några bra idéer eller tips? Tänker främst på märken som audi, bmw, Volkswagen, volvo kanske en Cayenne?

    • Skoda Superb och Mercedes E-klass är väl störst och bäst (?) av kombibilarna. Jag skulle välja Q7 framför Cayenne och Touareg då de inte är så stora som de borde vara sett till yttermåtten. Men sen har jag i dagarna testat nya Hyundai Grand Santa Fe – inte samma kvalla i detaljer och material som Audi förstås men du får mycket bil för pengarna!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>