Med en Bugaboo i bagageutrymmet

Bugaboo-bagageutrymme

Jag har som tidigare nämnts haft tre barnvagnar från Bugaboo med i mina biltester i sommar och här ska du få en känsla för storleksskillnaden mellan Bugaboo Bee, Bugaboo Cameleon och Bugaboo Buffalo i bagageutrymmet på en vanlig mellanSUV, nämligen nya Nissan Qashqai.

Nissan-Qashqai-nya-sida

Nya Nissan Qashqai finns inte mer i +2 utförande, den är femsitsig och vill du ha mer bagageutrymme och 7 sittplatser så är det nya X-Trail som gäller. Således är bagageutrymmet i nya Qashqai inte vidare generöst, den formgjutna hatthyllan ska du bereda plats för hemma i garaget eller i förrådet om du ska frakta en barnvagn med liggdel, du kommer inte att behöva den i bilen i alla fall.

Först ut är lilla Bugaboo Bee – den är ju ingen storsäljare i Sverige men för de som bor trångt eller reser mycket är det en riktigt bra barnvagn, Bugaboo Bee kan förstås också vara ett bra komplement till en annan, större barnvagn.

Bugaboo Bee med blå liggdel, det är en mjuk lift (men kommer nu också med hårdlift) ryms förstås finfint i bagageutrymmet och lämnar plats kvar för veckohandling etc.

Bugaboo-Bee-bagageutrymme

Bugaboo Cameleon (orange till färgen) är en större vagn och man kan inte ha den hårda liggdelen fastsatt på barnvagnschassit i fällt tillstånd. Som du kan se äter den upp rätt mycket mer av bagageutrymmet, men någon lite kasse med mjölk och en frukostlimpa får du ändå in.

Bugaboo-Cameleon-bagageutrymme

Slutligen har vi Bugaboo Buffalo som är den mest rejäla av de Bugaboo barnvagnar jag har testat med och även den som tar mest plats. Liggdelen kan man låta vara fastspänd på barnvagnschassit när vagnen är i fällt tillstånd, det är bra.

Bugaboo-Buffalo-bagageutrymme

Ytterligare lite mindre plats kvar i bagageutrymmet men Buffalo fäller ändå väldigt effektivt och skillnaden till Cameleon är inte stor. I uppfällt tillstånd är i alla fall den upplevda storleksskillnaden mellan Cameleon och Buffalo större tycker jag.

Bugaboo-barnvagnar

Det viktiga att komma ihåg är att liggdelar tar plats så speciellt det första året med småbarn kommer man att uppskatta ett lite större bagageutrymme än testbilen i detta fallet (Nissan Qashqai) kan erbjuda. När barnet är större och man byter över till sittdel i barnvagnen så minskar det utrymme en barnvagn tar dramatiskt.

EmailShare

2 reaktion på “Med en Bugaboo i bagageutrymmet

  1. Hej! Vi är lite i valet och kvalet mellan en qashqai+2 eller Skoda superb. vi har två barn 1 år och snart 4 år. Båda åker bakåtvänt just nu i en gammal octavia. Den ena fram på passagerarsidan och den andra bakom passagerare sidan. Vi har en bugaboo Buffalo endast sittdel som jämt är med och tar ganska mycket plats. Samt är deras bilstolar Maxi cosi mobi. Några synpunkter på qashqai+2 eller superben? Jag är såld på suvar och är lite trött på att sitta på marken som man nästan gör i octavian. Men samtidigt känns det kanske dumt att släppa efter på utrymmet? Budgeten ligger runt 150 000:- + – 20 000. Och vi vill inte ha en allt för gammal bil som gått allt för långt. Ett stort plus är även om den är tyst! Den gamla octavian gör en lite smått döv. :P TACK för den bästa bloggen någonsin! Har nog läst allt de senaste dagarna.

    • Kan även tillägga att vi satsar på att köpa en ”ny” bil om 3-4 år igen då vi tröttnat på att ha gamla bilar. :P

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>