Sponsrad video: Hjälp för att säga nej


Sponsrat inlägg: Systembolaget har ju sitt sociala ansvar och som nykterist är jag förstås lite tudelad, jag kan som snart 40 år gammal räkna på min ena hands fingrar antalet gånger jag satt foten inne på Gröna skylten. Men jag har också varit tonåring och då var jag inte nykterist och de kompisar vars föräldrar eller äldre syskon som försåg oss med öl och ”kvartingar” stod förstås högt i rang. Nu som förälder kan jag förstå vilken otjänst de gjorde oss, det okontrollerade drickande som en tonåring är kapabel till ( och en del vuxna också för den delen!) kan ge så många fruktansvärda konsekvenser för tonåringen själv eller för andra som blir direkt eller indirekt drabbade.

Tyvärr lyssnar ju inte barn och ungdomar på vad man säger som förälder, de ser till vad man gör… Hemma hos oss finns det en vinflaska undanlagd i ett skåp någonstans, den fick vi vid någon parmiddag för länge sen men varken i vardagen eller till fest ser mina barn mig dricka alkohol och jag hoppas att det ger mina barn lite bättre chanser att att vänta med sin alkoholdebut tills förståndet hunnit ikapp kroppen, men säker kan man ju förstås aldrig vara. Alkohol är för den saken skull inte något fult eller något jag predikar mot – det ska inte bli något spännande hemligt som mina barn kan använda i sin revolt, vi använder det inte bara och håller tummarna att ungarna hittar andra intressen istället, som familjebilstestande till exempel :-)

EmailShare

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>