Barnvagnstest – Brio Go Next med nyfödd bäbis

Så var vi gravida med barn nummer tre och det var dags att damma av den gamla barnvagnen. Det är så klart inga problem med att återanvända samma vagn som till barn nummer ett och två – här tänker vi på miljön! Så ful är den inte heller, vagnen är ju trots allt en Teutonia Spirit från 2007, en trehjuling med stå-bräda som flitigt användes för att kunna skjutsa 3-åringen till dagis.Teutonia-SpiritSå var det dags! Ut med barnvagnen ur friggeboden, googla fram ett serviceställe för att sedan lämna in Teutonian för en rekonditionering! Lättare sagt än gjort. Babyland hade tidigare en utmärkt serviceavdelning som gick igenom hela barnvagnen och kollade att den var ”säker”, de oljade alla delar som behövde oljas och skruvade fast alla muttrar eller skruvar som ev. kan ha hoppat loss när man vid några tillfällen joggat med barnvagnen. Då de stängt ner detta erbjudande började vi frenetiskt leta nya serviceställen. Hittade ett i Vällingby med udda öppettider, ett annat i Sollentuna. Det där med service verkar kännas mer och mer avlägset. Ute i finförorten kan man konstatera att folk inte verkar köra Teutonia längre. Här dyker istället varumärken som Stokke, Bugaboo och Silver Cross, barnvagnarnas Rolls Royce, upp. Bugaboo, flitigt använd av kändisar som Kate Middleton, Elton John, Miranda Kerr eller Orlando Bloom. Det var Bugaboo Cameleon som Britt Ekland köpte i present till sin sons nyfödda bebis i tv-serien Svenska Hollywoodfruar. I Sverige finns det också en hög representation av Östermalmsmammor som drar runt på sina Bugaboo Cameleon i olika färger och tyger från deras”designsamarbeten” med konstnärer som Andy Warhol. Klart åtråvärt !?

När vi hörde att Brio Go Next var den första barnvagnen vi skulle testa och utvärdera i kombination med olika familjebilar blev vi lite förvånade… Hallå, en Brio? Är det inte de som gör träleksaker? Och Go Next? Det låter som lågprisflygbolaget.. Med siktet inställt på en gräll Bugaboo så blev det naturligtvis en stor utmaning när en av testbarnvagnarna var en grafitgrå Brio Go Next.

Brio-Go-Next-in-action

Vid första intrycket såg den riktigt nördig ut. Underredet på Brio Go Next förde i början tankarna till en kiss-stol, en sådan kiss-stol som går att hitta på äldreboenden eller sjukhus. Go Next var orimligt hög också, det kändes som om man hade en barnvagn på styltor.

Lite grinig och skeptisk och suktandes efter en Bugaboo Cameleon bäddades nytillskottet ner i barnvagnen för en första åktur till lekparken. Våra andra två döttrar på 7 och 4 år stöttade oss mentalt med sina Briodockvagnar.

Brio-barnvagnar

Usel stötdämpning där en liten nyfödd bebis på 3 kg hoppar som en vante i liggdelen. På grus blir det ännu värre och man får köra i snigeltempo för att inte ge bäbisen whiplash. Första test-turen till parken gav inte mersmak och och vår gamla Teutonia får stötta i vardagen. Men vad händer allt eftersom test-veckorna går? Vi konstaterar att Brio Go Next är oerhört smidig att fälla för att transportera. Ett knapptryck på vagnens sidor och den fäller ihop sig mycket enkelt. Barnvagnens liggdel går mycket lätt att klicka i och ur och har två rejäla handtag för att bära liggdelen med.

Varma dagar finner man finurliga små funktioner i barnvagnen som att delar av suffletten går att dra ner med en dragkedja vilket gör att det inte finns någon risk att koka barnet under den klarblå himlen. Likaså finns ett litet solskydd som enkelt fästs med en magnet vilket är lätt att korrigera gåendes i power-walk tempo. I liggdelen finns också två fack, perfekt för vattenflaskan, telefon eller plånbok. Shoppingkorgen under barnvagnen är stor och rymlig och i jämförelse med Teutonian behöver man inte krypa runt nere på marken för att få in den nyköpta mjölken under barnvagnen.

När bebisen efter en månad är uppe i sina dryga fem kilo börjar man också se en skillnad i köregenskaper. Brio Go Next blir helt plötsligt mer dämpande och inte lika studsig som med ett fjäderlätt barn. Barnvagnen rullar riktigt tyst både på asfalt och inne i butiker och är lätt att svänga och styra dit man vill. Brio Go Next fungerar också utmärkt att ha inomhus då hjulen går lätt att tvätta av samt att den går att gunga i stillastående position. Här finns minsann inget behov av någon ”tröskelkörning” för att få bäbisen att sova.

Hur står sig klädseln i regn? Förvånansvärt bra, även i hällregn springandes hem från dagis. Black Melange som är denna barnvagns klädsel verkar inte suga åt sig av vätan alls utan vattnet rinner mer eller mindre av. Vi börjar så sakteliga att känna oss mer tillfreds med Brio Go Next, den överraskar positivt på punkt efter punkt och när man googlar börjar man inse att det finns fler som insett barnvagnens gömda potential när kändisar som Kitty Jutbring, Carolina Gynning och Ann Söderlund rosar Brio Go Next i alla skvallertidningar eller familjebloggar.

En baksida med små framhjul är förstås körning i snö eller sand. Köper man med en extra uppsättning stora vinterframhjul till sin Brio Go Next (Country Wheels) löser sig detta dock riktigt bra. Barnvagnen blir då en mer traditionell fyrhjulsvagn med stora lufthjul runt om, de större framdäcken går inte att svänga så riktningsstabiliteten och barnvagnens beteende i svår terräng blir bra och vips har du en barnvagn som klarar både en skogspromenad och tyst framrullning strosandes mellan klädställningarna i en shoppinggalleria.

Vi har mycket kvar att utvärdera med Brio Go Next, bland annat hur bra dess travelsystem funkar med det babyskydd från Britax som vi använder i biltesterna – stay tuned!

EmailShare

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>