BMW X5 – med bilbarnstolar och barnvagnar

BMW-X5-sida

Hur funkar BMW X5 för trebarnsfamiljen? När man har 3 barn under 8 år så behövs utrymmen både vad gäller bagagerum men också i övriga kupén, annars får man inte med sig de bilbarnstolar och barnvagnar som krävs för att få vardagen att snurra. BMW X5 är givetvis en rymlig familjebil som lätt ger mersmak när man tillbringat lite tid bakom ratten, att X5 är en bil för föraren (vilket alla BMWs modeller också gör sitt bästa att leva upp till) är ju inget nytt – BMW – när du älskar att köra…

Men visste du att du inte kommer att rymmas på mittenplatsen i baksätet om du har två framåtvända isofix bilbarnstolar på ytterplatserna i baksätet?

BMW-X5-detaljSneglar du på BMW X5 för att X3 känns lite för trång så kan det vara bra att veta att X5 (liksom X3) är normalt 4-sitsig om du nyttjar isofixfästena på ytterplatserna i baksätet och du eller din partner (eller vem som nu vill sitta i mitten bak) är större än en normalbyggd 12-åring. Givetvis är X5 bredare än X3 så man får lite bättre plats på mittensätet men åtminstone jag med mina 176 cm och 75 kilo kan inte sitta ordentligt, bekvämt eller säkert. Nya X5 finns förvisso också med sju säten nu för tiden vilket förstås ökar flexibiliteten som familjebil rejält men de två extra sätena är ändå inget att använda i vardagen.

BMW-X5-isofixstolar-bak

BMW-X5-babyskydd-framDet bästa sättet att utnyttja sätena i en femsitsig X5 med 3 barn i bilbarnstolar är att sätta det av barnen som lämpar sig bäst på mittenplatsen bak. Då kan man inte använda en isofixinfästning men de flesta babyskydd, bakåtvända bilbarnstolar och bälteskuddar kan ju också monteras med bälte även om det ibland är lite meckigare. Men med ett av barnen i mitten bak och ett fram (kom ihåg att stänga av krockkudden!!) så frigörs en ytterplats i baksätet för en vuxen och X5 blir då en fantastisk transportör för trebarnsfamiljen.

BMW-X5-bilbarnstolar-bak

BMW-X5-frontBagageutrymmet i BMW X5 är stort sett till golvyta men man kan inte lasta så högt om man inte använder ett galler eller nätgardin som avskiljer bagageutrymmet från baksätet. En populär barnvagn som t.ex. Brio Go Next ryms givetvis finfint men så länge man har spädbarn och behöver barnvagnens liggdel så äts stora delar av bagageutrymmet upp. Brio Go Next är dock väldigt enkel att ta av alla däck på så behöver man stuvpacka kan man förstås använda bagageutrymmet mycket mer effektivt – men i vardagen, när du bara ska lyfta in vagnen och åka till BVC så fäller nog de flesta sina barnvagnar så lite som möjligt.

BMW-X5-Brio-Go-Next

Utnyttjar man bredden istället för djupet så får man också in en barncykel innanför barnvagnen som den skarpögde kan se på bilden nedan.

BMW-X5-barnvagn-barncykel

Den tudelade bagageluckan på BMW X5 (och t.ex. Volvo XC90) är riktigt bra när man ska lasta barnvagnar eftersom du under själva lastningen kan förlänga lastgolvet. Det betyder att du slipper ställa kassar eller annat på marken när man ska rumstrera om i bagageutrymmet för att få plats med allt som ska med.

 

EmailShare

En reaktion på “BMW X5 – med bilbarnstolar och barnvagnar

  1. Pingback: Volvo XC90 – med bilbarnstolar och barnvagnar | Familjebilsbloggen med familjebilstester, provkörningar och tips på den bästa familjebilen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>