Familjebilar och barnvagnar

Ibland förstår jag hur svårt många av er familjebilsköpare tycker det är att sätta sig in i och förstå vilken familjebil som är rätt för er. Jag håller på och sätter mig in i vilken barnvagn vi ska ha till det barn vi väntar och jag tycker bara att det är en djungel med barnvagnschassin, hjul, ligg och sittdelar och travelsystems.Utbudet på barnvagnsmarknaden känns svårt att överblicka och jag måste erkänna att jag dessutom är allmänt ointresserad av barnvagnar – det är ett nödvändigt ont precis som många av er familjebilsspekulanter känner inför ert bilköp.

Men så hittar jag Elins Barnvagnsblogg och jag kan bara säga att jag gläds åt att hitta någon som är lika knäpp och dedikerad som jag, fast med fokus på barnvagnar. På Barnvagnsbloggen hittar jag allt jag behövde veta och en massa som jag inte visste att jag borde veta om barnvagnar. Jag brukar få frågan hur kul det är att blogga om familjebilar och detsamma kan jag själv undra om barnvagnar – men besöker du Barnvagnsblogg så kommer du snabbt att inse att det finns en väldigt hängiven och kunnig barnvagnsspecialist som villigt delar med sig av sin kunskap. Letar du barnvagn så kan du inte landa bättre än på Elins Barnvagnsblogg.

EmailShare

4 reaktion på “Familjebilar och barnvagnar

  1. Hej!
    Tack för en toppen-blogg, många aspekter att tänka på vid bilköp. Vi väntar vårt tredje barn och kommer alltså ha två bakåtvända stolar de närmsta 2-3 åren. Största barnet är nio så hon sitter bara på kudde. Vi tänkte alltså köpa bil för vi har insett att sunfleet blir på tok för bökigt med tre ungar. Jag är lite inne på Nissan qashqai +2. Bra med extrasäten om nån vill följa med oss. Bilen ska helst också rymma en syskonvagn eller två små vagnar. Tycker att priserna på qasqai är rimliga, ca 150000 är vår maxbudget. Är det värt det? Eller är det bortkastat med två extra säten, kan vi få en femsitsig bättre/billigare? Vi kör ju inte mycket, men antagligen mer när vi äger bil. Något problem/årsmodell man ska se upp med när man köper begagnad qashqai?
    Och till din barnvagnsfundering, köp en brio go, lätt bästa vagnen!

    • Qashqai är bra och flexibel, om ni köper diesel är det bra och kolla hur det är med kamremmen som kostar en del vid byte. Extrasätena är bra att ha men ni kommer sällan (eller aldrig) att använda dem. Dock måste ni ha en +2 för att få ett bra bagageutrymme. Jag skulle kolla på Honda CR-V också med den budgeten men man kan inte stänga av krockkudden fram, bara så ni vet.

      • Tack! Nä, svårt att veta hur ofta nån mer kommer åka med oss när vi inte ens har nån bil nu. Vi får fortsätta kolla runt helt enkelt och känna oss för

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>