Snart är vi fem i familjen!

Mina två familjebilstestpiloter födda 07 och 10 kommer snart att få sällskap av en ny liten krabat. Då blir vi 5 i familjen och med det är återväxten på familjebilsbloggen säkrad :-) . Det känns bra att kunna erbjuda fortsatta tester med fokus på småbarnsfamiljernas behovsbild och med 3 barn kommer givetvis de bilar som familjebilstestas att få det än jobbigare att göra mig och övriga familjen nöjda.
Jag har dock ett problem under uppseglande och det är att man inte kan stänga av krockkudden fram i min Honda CR-V 2007. Att knöka in 3 i baksätet går rent utrymmesmässigt men en nyfödd vill man gärna kunna sitta med i början…

Helst skulle jag köpa en ny Hyundai Santa Fe men jag måste sondera djupet i bilbudgeten först – vad kör ni som redan har 3 barn?

EmailShare

8 reaktion på “Snart är vi fem i familjen!

 1. V50, just nu alla bak, men första tiden baby fram, med avstängd AB. Har i många år letat andra alternativ men hittar inget som är värt krångel som bilbyte innebär.
  Nu när de börjar bli äldre (äldsta 6, yngsta 2) så har man ju faktiskt mindre bagage och mindre stolar.
  Har även en Honda Civic i annat land, och även denna har funkat bra hela tiden.
  Liten bil funkar mao bra för oss.

  • Ja man behöver inte satsa på en stor bil om man inte har behovet. Men vi packar in oss för långsemester 2-3 gånger per år och åker till Norrland och det blir för dyrt att hyra en större bil under de resorna. Samtidigt så anpassar man sig förstås till den bilstorlek man har och många här på bloggen åker runt i en vanlig Golf med två barn och tycker att det är allt de behöver.

 2. Jag som gammal förare av färdtjänstbuss skulle inte tveka en sekund om jag fick tag i en fin automatväxlad VW Caravelle. Visst är den stor och ganska törstig i bensinutförande men finfint med utrymmen och bra sikt. Gott om plats för alla åkande och ett par kubik för barnvagn, väskar etc.

 3. Har också barn födda 07, 10 och 13. Vi har en liten bil och söker efter en större vi sitter lite trångt funkar när man åker själv med barnen. Men börjar undra om jag inte är för kräsen igen och vill ha något som inte finns :)

  • Det finns en bil för alla familjer och plånböcker men ofta tar det ett tag att jämka vad man VILL ha mot vad man VILL betala.

 4. Fick tvillingar i år och har en 2,5åring sedan tidigare. Mao har vi två babyskydd i baksätena och en bilbarnstol i framsätet. En vuxen får sitta i mittensätet bak i Vår Hyundai i30 combi som rymmer både dubbelvagn, sulky och en massa andra väskor i bagaget. Trodde på förhand att det var ny bil som skulle behövas men I30 är förvånansvärt rymlig enligt min mening. Problemet väntas bli när vi har tre barn som behöver sitta bakåtvända i bilbarnstolar för då blir nog utrymmet i förarsätet för litet för förarens enorma ben :-)
  Har kollat på några 7sitsare men bagaget blir ju obefintligt i många fall. Förslag nån?

 5. Vi har 3 barn; 8, 4 samt en baby. Vi har en Skoda Superb och det är lite knöligt med att spänna fast alla, men de sitter bra! Fantastisk bil med alla finesser för bråkdel av pris. Funderar på att byta bil innan den börjar krångla och är nyfikna på ngt nytt, men kan tyvärr inte hitta ett likvärdigt alternativ för samma pengar. Lyxproblem jag vet :)

  • Daniela,

   Jag funderar just nu på en superb (2010-2012). Vi skall ha in tre barn 3, 6 och 9. Tanken är att få in en bakåtvänd stol bakom passagerar stolen och en framåtvänd i mitten.
   Frågan är om det går och om det då är rimligt med plats till en vuxen bakom föraren. Att det är gott om benutrymme vet jag, men hur blir det med plats på bredden?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>