Sponsrad video: Mazda CX-5

Sponsrat inlägg: Mazda CX-5 har familjebilstestats här på bloggen tidigare och är även med i mina listor över familjeSUVar som ger bra med glädje per krona. CX-5 är en riktigt intressant jämkning för dig som vill ha en SUV med riktig körglädje men samtidigt utrymmen för en normal familj – det finns givetvis konkurrenter så som BMW X3 och Audi Q5 men de passar inte en normal familjs plånbok. 

Mazda CX-5 fungerar riktigt bra för en tvåbarnsfamilj – det var min slutsats i mitt familjebilstest och det stärks av en bloggarkollega som har små tvillingar och dubbelbarnvagn – han var också väldigt positiv i sitt omdöme kring CX-5.

Anledningen är att förutom att ge schyssta utrymmen och bra komfort så är det lätt att bli lite betagen av körglädjen i Mazda CX-5. Det trummas om det i Mazdas marknadsföring men det är faktiskt sant. Jag har testat många familjebilar och det är få som fastnar ordentligt men det har CX-5 gjort för det känns lite som att man kan komma undan med körglädje i premiumklass a´la X3 men till en betydligt bättre peng. Visst får du kanske inte ek-boaserade paneler i kupén men det har du heller inte betalt för – det du får med Mazda CX-5 är ett leende på läpparna, särskilt de gånger som du kan lämna resten av familjen hemma…

Kupén i CX-5 är kanske inte ett under av färg men det är riktigt bra känsla i material, knappar och reglage – det känns bra ihopskruvat och ger man 10 års garanti som Mazda gör så måste ju grejerna hålla ett tag :-)

Om du testat andra SUVar i samma prisklass som CX-5 kommer du att märka skillnad när du sätter dig bakom ratten i Mazdan. Förarmiljön, ergonomin och inställningsmöjligheterna är, precis som i en X3, beredda på aktiv körning och så länge du som person uppskattar en körglad bil så kommer en provkörning i en CX-5 att ge dig mersmak.

Mazda kan designa snygga bilar, det har de visat med Mazda6, men åtminstone jag är kanske inte helt övertygad om den externa designen på CX-5 – dock är jag beredd att ha överseende med den – det är inne i bilen på förarplatsen som du vill spendera din tid med Mazda CX-5.

EmailShare

2 reaktion på “Sponsrad video: Mazda CX-5

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>