CR-V i snön

CR-V-snow Nu har så lite snö till slut anlänt och mina nya Nokian vinterdäck har fått börja bekänna färg i vardagen.

Jag är totalt sett väldigt nöjd med de dubbfria vinterdäcken, lägre förbrukning och bättre grepp än de gamla – det är säkrare och drar mindre soppa – vem blir inte glad över det?

När jag buskör lite med Hondan gillar den att skotta upp mycket snö i hjulhusen som över natten fryser till is och nästa morgon när man ska göra ett fullt rattutslag vid utbackningen från uppfarten så låter det inte alls kul. Men kul var det att sladda lite i alla fall, Norrlandspojk som man är långt inne.

Isen under jultrippen har ändå lärt mig att köra lite försiktigare, jag har fått svart på vitt att dubbdäck ibland är klart oslagbart och bara för att jag nu med fräscha däck och 4wd har ett kanongrepp i nysnön när jag ska iväg från rödljuset så betyder inte det att bromsträckan är avsevärt kortare, inte på is i alla fall. I nysnö och packad snö är dock även greppet vid inbromsning och i kurvor klart bättre nu än med mina gamla vinterdäck – förra vintern tog jag alltid kurvan in på uppfarten på ettan men nu kan jag ligga kvar på tvåan – det funkar med trean också men då lossnar aktern lite till döttrarnas förskräckelse… :-)

EmailShare

5 reaktion på “CR-V i snön

 1. Hej!
  Tack för en bra blogg!
  Vi är på jakt efter en ny familjebil. En SUV. Har en Peugeot 807 från 2004 nu men vill ha något nyare gärna fyrhjulsdrift med. Tänkt köpa begagnat och har en budget på ca 200 000.
  Har 3 barn, en som åker i bilstol framåt, en som åker bakåt och en liten i babyskydd.
  Funderar på en Honda cr v eller Volvo xc90. Vill helst ha en bil med så mycket utrymme som möjligt invändigt så att alla 3 stolarna sedan får plats i baksätet. Får man plats med 3 bilstolar där bak i Hondan? Tror du man får det i en xc90?
  Vilken hade du satsat på av dessa? Eller har du tips på någon annan modell? Har funderat lite på VW ´s SUV modell med…

  Tacksam för tips o ideér :-)

  • Du får plats med två bakåtvända bilbarnstolar (vilket väl blir aktuellt när babyskyddet är urväxt) bredvid varandra i baksätet på CR-V men kul är det inte (att spänna fast ett bakåtvänt barn på mittenplats är kanske ok i en större minibuss, men det är lite jobbigare i en mindre luftig kupé) och du får också plats med ett framåtvänt barn på platsen som är över. Dock beror allt på vilka stolar du har och hur långa ni är etc. Med andra ord så måste du testa själv men det upplägg du vill ha är fullt möjligt i både CR-V och XC90. Dock är det stor skillnad i hur fräsch CR-V du får för 200 KSEK vs XC90 – den senare är ju också en helt annan kostnadsbärare för bensin/diesel, fordonskatt, service, mm. Dock är XC90 en i vardagen brukbar 7-sitsig SUV så det kan ju vara värt viss merkostnad… Jag skulle dock snarare kolla på en XC60 eller XC70 och se om du inte får in stolarna på samma sätt du önskar i dem. Återkommer om alternativa bilar…

 2. Tack för svar! Vi är fortfarande intresserade av CR V men undrar lite i hur pass dyr den är i drift och underhåll. Är det dyrt med reparationer och reservdelar osv?

  • Beroende på hur gammal bil man köper så behöver man kanske inte följa serviceboken slaviskt men en riktig service diffar mellan 3 000 och 4 000 (utförs en gång per år) och oftast är det väldigt lite som går sönder på CR-V – bromsar och skivor etc som är förbrukningsvaror har jag inte upplevt som markant dyrare än andra bilar. Min 2007 CR-V bensin/manuell drar runt 0,7 långväg med last i 110 km/h och allt mellan 0,8 och 0,95 i stadstrafik beroende på om det är jag eller min fru som kör :-)

   • Hej
    Ser att du äger CR-V
    Jag har nyss köpt en Cr-v 2015. Läste något om rostangrepp Vad har du för erfarenhet av det?
    Mvh Christer Sundberg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>