Ett sätt att möta stormen Sven

VW-bandvagn

Bävar du för vinterstormarna? Var på Volkswagen och hämtade ut Golf Sportscombi och passade på att knäppa en bild av Volkswagens PR monster på vintern – denna lätt :-) modifierade Touareg syntes i media förra vintern men det var kul att se larvfötterna med egna ögon – kanske ett lämpligt tillval så här års?

Kör försiktigt i vintertrafiken!

EmailShare

7 reaktion på “Ett sätt att möta stormen Sven

 1. Hej!
  Skulle behöva få tips från dig som har kunskap om bilar :)
  I vår familj är det: Jag, min man och en 1-åring. Men om allt går vägen så kommer vi även att få en till liten en till sommaren :)
  Just nu har vi en Opel Astra-04. Vilket vi inser inte kommer att fungera med en dubbelvagn sen.
  Vi kör mycket stadskörning men även längre sträckor på ca 100 mil några ggr per år när vi hälsar på min släkt.
  Ska man satsa på bensin, diesel eller nåt annat?
  Sen var det det här med priset. Max 90 000:- Får man någon ”vettig” bil för det?
  Tack på förhand!

  • Till den prislappen och behovsbilden skulle jag satsa på en bensin/manuell Toyota Avensis eller bensin/etanol Saab 9-5 SportCombi. Bra säkerhet i båda, Avensis är driftsäker och relativt billig att äga, Saab 9-5 ger mer körglädje och kanske lite mer utrustning för samma peng men å andra sidan troligen lite dyrare i drift (service och försäkringskostnader).
   Lycka till!

 2. Tack för ditt svar! Har tidigare haft en Toyota corolla som jag verkligen gillade! Började kolla runt lite nu efter dina tips och hittade en Toyota Avensis. Det är en diesel, hur tycker du diesel är? Alltså, är det dyrare i längden att ha en disel eller är det mer förmånligt? Här nedan är annonsen som jag hittade, vad tycker du om det du kan läsa dig till?
  http://www.blocket.se/goteborg/Toyota_Avensis_2_0_D4D_Kombi_Byte_Finans_51064932.htm?ca=15&w=3

  Tack på förhand :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>