Citroen C5 – första testintrycken

Citroen-C5-familjebil

Kanske har du en favoritfotölj där hemma framför teven eller bokyllan? På bilden ovan ser du min… 

Givetvis är Citroen C5 mycket mer än en skön viloplats för rumpan men den är faktiskt exceptionellt bekväm. När jag efter några dagar i C5 sätter mig åter i min Honda CR-V känns det som att köra en skottkärra på styltor…

Citroen C5 fås helst med en riktigt bekväm förarstol i läder med massagefunktion – det låter löjligt men när du väl tryckt på den magiska knappen EN gång så är det kört. Förutom det mjuka och bekväma förarsätet (med den magiska massageknappen som verkligen ger ytterligare en dimension till ordet ”komfort”) så är gasfjädringen i Citroen C5 också mycket bättre än man kan tro. Ett problem med tester av fjädringskomfort är att det är svårt att uppskatta ”avsaknaden” av gupp, däremot är det lätt att störa sig på när en bil är för stötig. Således får du väl testa själv och dra dina egna slutsatser, men jag har kört ett fyrtiotal bilar på samma slinga under mina år av familjebilstester och Citroen C5 ger definitivt den bästa komforten, det är väl egentligen bara broskarvar som slår igenom lite mer väntat.

Medans jag skriver ihop mitt familjebilstest med bilbarnstolsmontering mm så bör du läsa Håkans test av C5:

http://www.facit.com/se/test-citroen-c5-tourer-22-hdi-200-komfortmastaren-3/

EmailShare

2 reaktion på “Citroen C5 – första testintrycken

 1. Hej!

  Har du publicerat hela testet av C5:an? Lyckas inte hitta det i så fall :)
  Läst på lite om Peg 508 och denna och komfortmässigt verkar de klockrena, frågan är hur de funkar med barnstolar och så vidare.

  Tack för en grym blogg!

  /Johan

  • Har varit svårt med skrivtid men testet kommer. 508 är lite mer rymlig/luftig i baksätet men båda funkar fint med bilbarnstolar – C5 med gasfjädring och massagestol vinner komfortronden :-)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>