Volvo XC60 – familjebilstestad!

Volvo-XC60-familjebil-sida

Volvo XC60 klarar givetvis familjebilstestet med bravur. Den gör det inte genom att vara bäst på något (utom möjligtvis säkerhet) men den är ruggigt lagom i allt och det finns inga plumpar som drar ner Volvo XC60. Dock var den drivlina som testbilen kom med – D4 motor, manuell växellåda och framhjulsdrift – ingen höjdare alls men utrymmen, möjlighet till att transportera barn, komfort med mera gäller ju alla XC60 så jag låter inte drivlinan dra ner betyget – men testa definitivt en D4 AWD om du är på väg att köpa en D4 FWD!

Volvo-XC60-familjebil-kupe

Jag tycker att Volvo XC60 ligger riktigt bra på marknaden, jag vet att den vill vara mer Audi Q5 än Ford Kuga men genom att vara någonstans mittimellan så tilltalar den folk från alla läger och så länge man inte är ute efter en busig SUV (t.ex. Mazda CX-5) så är XC60 grymt bekväm, praktiskt och rejäl, lite som Bror Duktig.


Läs först mina första intryck från XC60-testet på denna länk. Sen kan du läsa hela mitt familjebilstest av XC60 på min FACIT blogg, klicka här!

Om du har funderingar på XC60 är du välkommen att kommentera här nedanför. Dela gärna denna länk på Facebook om du uppskattar mitt test.

EmailShare

7 reaktion på “Volvo XC60 – familjebilstestad!

 1. Pingback: Volvo XC70 – första testintrycken | Familjebilsbloggen med familjebilstester, provkörningar och tips på den bästa familjebilen

 2. Grym blogg. Har funnit väldigt värdefull info här. Kommer nog behöva en större bil, och då jag inte tycker om kombi bilar så är en suv valet. Har kikat på denna xc60, men även q5 och X3. Vad tycker du om q5? Och vilken av dessa hade du valt själv? Lite intresserad av att höra din åsikt om detta

   • Cx-5? Har varit och kollat lite på den, men inte provkört. Har känts mer som att valet skulle vara en rejäl tysk (X3 eller Q5) eller xc60. Hur står sig cx-5 här? Har läst din rapport men den känns (själva Mazda känslan) som en mer budgetbil. Har provkört X3 och den va kul att köra. Xc60 hade jag ett tag som hyrbil, och då var det 2,4 awd r-design i diesel. Den va stor, men väldigt seg för att vara en så stor motor och så är den väldigt törstig. Vad gäller cx-5 så har jag endast sett ett reportage på top gear och där jämfördes den med tiguan(som fick bättre betyg)

    • Ja CX-5 slår inte tyskarna totalt sett men du får en väldigt maxad CX-5 med mycket körglädje för samma peng som en budget X3 eller Q5. Så i körglädje per krona vinner CX-5 enligt mig. Men vill du köra på premium och är beredd att betala därefter (det brukar ju annars finnas andra hål att stoppa pengar i) så skulle jag nog köpa X3 hellre än Q5 utan att jag direkt kan ge några bra argument för varför förutom att körglädjen är större i BMWn tycker jag.

 3. Ok, då lär jag nog provköra cx-5an innan jag bestämmer mig. Du kanske hinner provköra Q5 innan jag byter bil, och då får man läsa din dom.

 4. Pingback: Hyundai Santa Fe – andra testet | Familjebilsbloggen med familjebilstester, provkörningar och tips på den bästa familjebilen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>