Kommande test – Volvo XC70

Jag har aldrig familjebilstestat familjebilen framför alla andra, Volvo V70 – jag tänker att duger den till så många så är den säkert helt ok. Men nu får jag chansen att testa två bilar i en, utrymmen, sätesflexibilitet och lastförmåga är ju identiskt för V70 och XC70 och eftersom jag gillar fyrhjulsdrift och högremarkfrigång så väljer jag att testa XC70 i familjebilstestet.

Det blir lite av en repris av kombotestet med Subaru Legacy och Outback där Outback testades, men i allt väsentligt (utrymmen mm) som rör familjevardagen gäller min artikel också för Legacy.


Volvo XC70 är ju lite av en ikon, jag kommer ihåg när första XC70 kom baserad på gamla 850 med ett löjligt stort gummi/plastpåslag på kofångaren och senare jag var varit väldigt sugen på en XC70 2006 Ocean Race tills jag insåg vad fordonskatten på den D5:an med automatlåda och AWD landade på – yikes!! – då föll valet på den CR-V 2007 bensin manuell som jag rattar nu.

Nyligen berättades det i motormedia att poliserna i vårt distansfyllda land föredrar XC70 framför andra polistestade bilar som tex BMW 5-serie och Passat, det är XC70:s kombo av framkomlighet, hög komfort och bra utrymmen som fäller avgörandet – svenska polisen söker med andra ord inga kurvkramare med sportstolar. Och varför skulle de vilja ha det? – Tänk dig att ligga och trycka på i utryckningshastighet på en mörk och snöspårig 90 landsväg i 10-15-20 mil, det är inget ovanligt i vårt långa land, särskilt i Norrlands inland, då skulle jag också hellre ratta XC70. Dock känns ju Subaru Outback som ett alternativ som kanske har lite sämre skuff men bättre baksäte och bättre 4wd och bättre kurvtagning – och ändå hög komfort, jag skulle nog hellre ratta den i ovanstående utryckningsscenario… Nåja, Subaru låter hälsa att det rullar en hel del Subaru i polisens flotta dock ej målade… kan vara värt att känna till :-)

Snart kommer XC70/V70 att få bekänna färg i familjebilstestet - det ska monteras bilbarnstolar i XC70 och min förväntansnivå är förstås hög, Volvo sviker sällan där. Dubbelbarnvagnen ska väl inte heller vara ett problem, kan nog räkna upp 10 familjer i bekantskapskretsen som indirekt familjebilstestar V70 eller XC70 varje dag i lämna/hämta cirkusen som är småbarnsfamiljens vardag och jag gissar att du också kan det? Det är väl därför det är så lätt att köpa en V70 eller XC70, alla andra har ju en så hur fel kan den vara?
Har du funderingar eller tankar kring V70 eller XC70 är du välkommen att kommentera nedan!

EmailShare

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>