Kommande familjebilstest – Subaru Outback

Under lång tid har Subaru Outback haft en lite speciell plats i mitt bilhjärta och som den norrlänning jag är (i alla fall innan jag flyttade till Fjollträsk) har alltid riktig fyrhjulsdrift varit en åtråvärd funktion i kombination med ett schysst kombiutrymme – den kombon tillsammans med lite tuff, bullig offroadplast var Subaru Outback tidig med på marknaden innan alla erbjöd en skogsmulleversion av Svenssonkombis. För ett tag sedan familjebilstestade jag Subaru Forester och fann att den levererar goda utrymmen för familjen och mycket mer offroadkompetens än jag vanligtvis behöver. Nu ska jag snart få sätta biltestartänderna i en Subaru Outback och som ni vet är innermåtten i Outback identiska med Subaru Legacy (som jag skrivit om tidigare här), därför kan du som är spekulant på en Legacy också få ut en hel del matnyttig om bilbarnstolar och barnvagnspackning i det kommande familjebilstestet.


Subaru Legacy och Outback har ju en liten egen design och man får väl tycka som man vill om den, jag blir inte betagen av bilarnas skönhet så jag hoppas att det som finns under skalet och insidan är det som kommer att leverera Wow-känslan.

Subaruägarna tillhör ju också de som är nöjdast med sina bilar, och det är inte helt lätt, många Subaruägare rullar inte bara fina mil på silkeslen asfalt, bilarna tål uppenbarligen en hårdhänt behandling.

Medans du väntar på mitt familjebilstest av Subaru Outback så kan du läsa allt om Outback och Legacy hos nybilsjämförelsesajten FACIT.com – kolla t.ex. på denna jämförelse mellan Outback, XC70 och Passat Alltrack, du kan ändra version om de jag förvalt inte är just det utförandet du behöver jämföra.

Har du frågor eller funderingar på Subaru Legacy eller Outback? Kommentera nedan!

EmailShare

8 reaktion på “Kommande familjebilstest – Subaru Outback

 1. Hej!
  Vi är i bilköpar djungeln, vi har en 2 åring, en liten (till växten) golden och en bebis i magen. Vi tänker oss en bil kring 300 000 och är anti volvo för att den är för mycket ”Svensson” trots det stora lastutrymmet. Vi vill ha en SUV´, snygg, sportigare och en hög så man slipper böja sig. Hunden lyfter vi in lätt i våran peugeot 308 då hon inte gärna vill hoppa in. Vi har testat hyndai i40 men den var för tråkig, sen testade vi ford kuga, den var dock för liten i lastuttrymmet men det var roligare att köra. Vi kommer ha besök av mormor (barnvakt) i veckan, vilket ger oss bättre tid att provköra bilar. Vi ska köpa en ny dubbelvagn bugaboo donkey som är rätt liten när man packar ihop den, 70 cm på bredden. Vi tänker ha en skiljevägg till hunden istället för hundbur. Att ha 7 sits är inget måste, har du några tips på bilar vi kan testköra? MVH Mia

  • Tack för en bra beskrivning av behovsbild och preferenser! Egentligen borde ni kanske kolla på XC70, Passat Alltrack eller Skoda Superb Alldrive men de är ju inte riktigt SUVar. Dock tror jag att Skoda Superb vore perfekt rent utrymmesmässigt och med Alldrive får ni lite mer höjd, lite mer plast och lite mer rough-känsla.
   Du får ursäkta min dåliga koll på skäliga lebensraum för hundar men jag skulle gissa att en vagn på 70 cm inte lämnar oceaner av plats till vovven i de flesta bilar, såvida ni inte kan tänka er att ställa den lite lutande eller på sidan.
   Vore jag er skulle jag kolla på: Honda CR-V (5-sits), Nissan Qashqai+2 (5+2 sits), Nissan X-Trail , Mitsubishi Outlander (5+2 sits), Kia Sorento (5+2 sits), Hyundai Santa Fe (5+2 sits) och som wildcard kanske Fiat Freemont eller en begagnad XC90 eller beg VW Touareg… Kolla på FACIT.com, där kan ni också jämföra bilar avseende tex bagageutrymmesvolym inför er provkörningsvända:

   De flesta av de SUVar jag listar är dock inte vidare sportiga/roliga att köra, men har du inte testat nya Santa Fe så borde ni åka en sväng till Hyundai-handlaren igen, min fru skulle köpa en sån imorgon om hon behövde ny bil. Hör gärna av dig igen när ni provkört, intressant att höra hur ni resonerar då.

 2. Hej.
  Vi går i bil-bytar-tankar och har fastnat lite för Outback. Det är dock som du säger att det är svårt att hinna med allt på 20 minuters provkörning.
  När han man väntas läsa ditt test av nya Outback?
  Har du kört någon tidigare (2010 och senare) och vad är dina erfarenheter?

  Tack på förhand!

  - Johannes

  • Jag har spenderat ca 3 veckor nu med en Subaru Outback diesel/automat av 2013 års modell. Jag är grymt imponerad men allt beror på vilka behov du har (antal barn, ålder, bilbarnstolar, barnvagn, framtida familjeplaner, mkt långvägskörning, mm)?
   Hoppas publicera lite mer om Outback snart men just nu har jag fullt upp med att köra :-)

   • Hej igen och tack för dit svar.
    Vi har 2 barn, 3år och 8 månader. Inga fler barn planerade i dagsläget men vad framtiden har att vänta vet vi inte ännu.
    Har barnvagn, snart behov av 2 bakåtvända bilbarnstolar (förvisso bara ca 1 år innan 3-åringen kan vändas). Har ett landställe i Roslagen dit vi åker nästan varje helg. Kör inte så mycket till vardags men med landstället, semester etc blir det mellan 1500-2000 mil per år. Det tilltalar mig med Diesel och automat men tyvärr ligger det utanför vår budjet då det kom nu 2013 på Outback. Det lutar mot diesel och manuell låda. Frugan vill dock ha automat så 2,5i med CVT kanske blir kompromissen. Den är ändå rätt snål.
    Outbacken tilltalar oss eftersom den har bra AWD och stora innerutrymmen. Just nu åker vi 9-3 och den är ganska liten invändigt. Bagagerummet tycker jag även är i minsta laget om man ska få med all packning, mat och barnvagnen till landet. Annars har vi varit väldigt nöjda med den i övrigt. Alternativen i dagsläget är Volvo XC70 eller som din kollega, SAAB 9-5.
    Har ingen brådska med att byta bil just nu men beslutsångesten är påtaglig… ;)
    Ser fram emot ditt test!
    - Johannes

    • Det låter som att Subaru Outback vore ganska passande, den är väldigt rymlig i sätena (nästan slösaktigt) men bagageutrymmet lämnar lite att önska om man har barnvagn. Det funkar men en takbox är ingen dum investering. Allt annat med bilen är dock nästan enbart positivt, ska jobba på så att jag får klart testet :-)

 3. Pingback: Subaru Outback – första testintrycken | Familjebilsbloggen med familjebilstester, provkörningar och tips på den bästa familjebilen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>