Familjebilar i #fulltankchallenge : Peugeot 508 SW och Volvo V60 är snåla

Så var mina två bloggarkollegor i mål i St. Tropez i FACIT.com #fulltankchallenge och ja, vad ska man säga… det går uppenbarligen att köra både Peugeot 508 kombi och Volvo V60 riktigt snålt, man kommer längre än 190 mil på en tank i båda bilarna under gynnsamma (läs inte fullpackade) förhållanden. Innan testet var jag nog lite skeptisk men är nu glatt övertygad om att snåla bilar med stora tankar verkligen har en räckvidd utöver det vanliga – själv är jag glad om man får ut 60 mil på en tank i min Honda CR-V 2007 (bensin) men då snackar vi förvisso lämnings och hämtningsstress i stadstrafik.

Jag har familjebilstestat både Peugeot 508 SW (kombi) samt Volvo V60, i fallet med Peugeot 508 var min testbil exakt samma modell som den som testats i #fulltankchallenge. Den Volvo V60 jag testade var dock en D4 med AWD, testbilen i #fulltankchallenge var en D2. Du kan läsa alla inläggen kring snålkörningstestet på FACIT.com bloggen!

Är du på gång att köpa en snål Peugeot eller en snål Volvo? Du kan vara med och vinna en kurs i Eco-driving – hör av dig till mig på familjebilen@gmail.com i så fall.

EmailShare

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>