Mazda6 Vision eller Optimum paket?

Mazda6-Optimum

Tidigare i vintras familjebilstestade jag en Mazda6 Wagon i Vision-utförande med 2 liters bensinmotorn på 165 hk och manuell sexväxlad låda. Det var en bil jag verkligen gillade! Nu har jag följt upp med ett test av Mazda6 Wagon i Optimum-utförande med 2,2 liters dieselmotor på 175 hk och automatlåda.Jag håller på att skriva ihop min jämförelse mellan Vision och Optimumpaketen just nu och vill ha dina frågor, det blir förstås också en jämförelse mellan bensin/manuell och diesel/automat. Redan nu kan jag avslöja att balansen i bilen inte är lika vass med 19 tummare, 175 hk diesel och automat, men det är ändå en riktigt härlig bil, särskilt på långa resor. Sen gillar jag verkligen designen hos Mazda6, kan inte riktigt se mig mätt på den, bildkavalkad från Gotland utlovas!

Mazda6-Optimum-1Kommentera med frågor nedan eller maila mig på familjebilen@gmail.com.

 

EmailShare

3 reaktion på “Mazda6 Vision eller Optimum paket?

  1. Pingback: Volvo XC70 – första testintrycken | Familjebilsbloggen med familjebilstester, provkörningar och tips på den bästa familjebilen

  2. Hur går det med detta? Är det klart? Jag kan tyvärr inte hitta information om vilket paket och motoralternativ man bör välja.

    • Nej det är inte klart men jag skulle köra på en mindre bensinare med Vision om man mest kör i stad/förort och kanske 1500 mil/år. Kör du mycket långt skulle jag hellre satsa på en kralligare diesel med automat och Optimum. Avstånds och automatbromsningen som du får med Optimum är riktigt trevligt på långväg.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>