Första testintrycken – nya Ford Kuga

Ford-Kuga-sida

Testar just nu nya Ford Kuga och jag är än så länge riktigt positiv, testbilen har 165 hk dieseln, automatlåda, läder, en massa säkerhetssystem, panoramaglastak och mycket annat, fullsmetad med andra ord.


Har provkört nya Ford Kuga på lite motorväg och i stadstrafik och känslan i chassi och styrning är finfin, man sitter riktigt bekvämt och ombonat och bilen beter sig tryggt och rullar stabilt utan passning av ratten. Dieseln känns dock lite hoppig i riktigt låga hastigheter när den inte vet om den ska välja ettan eller tvåan, får återkomma om det är ett bestående intryck.

Ford-Kuga-intrument-panelFörarmiljön är lite av ett gytter av knappar vid första anblick men man vänjer sig snabbt. Baksätet är ganska rymligt och man kan luta ryggstödet steglöst om man vill åka laid back eller vill ge ett bakåtvänt barn lite mer benutrymme.

Bagageluckan öppnas automatiskt och man kan vifta med foten under kofångaren om man har händerna fulla med veckohandling.

a_hemligt_bagageutrymmeDet ser lovande ut inför familjebilstestet av nya Ford Kuga med andra ord, snart ska bilbarnstolar installeras så att de riktiga testarna kan göra entré. Panoramaglastaket kommer barnen att gilla, liksom brickorna på framsätenas ryggar. Att man dessutom kan ställa in olika färger på kupébelysningen torde också bädda för succé.

Ford-Kuga-snett-framifranFörra versionen av Ford Kuga var kanske lite coolare utseendemässigt men nya Ford Kuga har mycket som är rätt för familjen på pappret i alla fall, klarar den av en bakåtvänd bilbarnstol bakom passagerarsätet och ändå ger den främre passageraren en komfortabel sittposition så får nog många andra familjeSUVar se upp.

Än så länge är jag bara missnöjd med en sak och det är backspegelinfällningen… visst, de fälls in automatiskt via en knapptryckning men mycket smalare blir inte bilen, det blev riktigt svårparkerat mellan trånga pelare i ett parkeringsgarage där jag brukar testparkera. Jag har lyckats få in alla de bilar jag familjebilstestat tidigare förutom Volvo V60 (då jag inte var smart nog att fatta hur man fällde in dem), även klumpedunsar som Kia Sorento har gått in med bättre marginal. Man vill ju inte gärna repa den pressbil som DN ska testa nästa vecka…

EmailShare

12 reaktion på “Första testintrycken – nya Ford Kuga

 1. Pingback: Familjebilstestet – hjälper dig hitta en bra bil till din familj | Familjebilsbloggen med familjebilstester, provkörningar och tips på den bästa familjebilen

 2. Pingback: Suzuki Grand Vitara – familjebilstestad! | Familjebilsbloggen med familjebilstester, provkörningar och tips på den bästa familjebilen

 3. Pingback: Familjebilar i olika kategorier – bästa familjeSUV för dig 2013! | Familjebilsbloggen med familjebilstester, provkörningar och tips på den bästa familjebilen

 4. Hej! Vilken bra sida för oss barnfamiljer som inte har tid att ta oss ut och titta på massa olika bilmodeller. Själv är jag väldigt intresserad av nya Ford Kuga och undrar hur du uppfattar ljudnivån i kupén, vill gärna ha en hyfsat tyst bil och hur får barnstolarna plats? Själv har jag två små killar på 1 och 3, så utrymme för bakåtvända bilstolar och en barnvagn är ett måste. Tack för en bra sida!

  • Håller på och skriver ihop testet för Kuga men får säga att jag är imponerad. Två bakåtvända stolar i baksätet borde inte vara ett problem såvida ingen av er är för lång. Jag är (hela) 176 cm och har en ocean av benutrymme om jag sätter mig i baksätet bakom mig själv (med förarstolen inställd för mig). Bilbarnstol fram funkar också förstås. Med en vanlig barnvagn i skuffen får du plats för annat, en dubbelvagn går också in fint men sen är det slut på plats. Ljudnivån är låg även i högre farter även om den inte når upp till GLK förstås. Gamla Kuga var inget för småbarnsfamiljen, nya Kuga är jag säker på kommer att bli riktigt populär, särskilt eftersom nya Mondeo dröjer.

 5. Hej,

  Först och främst: Tack för alla fina recensioner du skriver. Det har hjälpt mig en hel del i billetandet!

  Jag har precis införskaffat en Kuga men upplever att förbrukningen är väl hög.
  Snittar på 1.1L/Mil och då har jag kört stad/landsväg 50/50.
  Vist har bilen gått bara 30 mil men det känns konstigt…

  Vad är din uppfattning kring förbrukningen?

 6. Tack för omdömet! Vilken motor har du? Jag upplevde inte stora dieseln som väldigt törstig, dock saknade jag start/stopp

 7. Pingback: Kan moderna säkerhetssystem vara farliga? | Familjebilsbloggen med familjebilstester, provkörningar och tips på den bästa familjebilen

  • Antar att du menar den airbag som sitter vid den främre passagerarplatsen? Den går att stänga av om man öppnar passagerardörren och kollar på instrumentbrädan.
   Men annars kan ni ju alltid sätta bakåtvända stolen i baksätet?

 8. Pingback: Ford Kuga – familjebilstestad! | Familjebilsbloggen med familjebilstester, provkörningar och tips på den bästa familjebilen

 9. Hej,

  Håller på och kikar på lite olika beggade SUV:ar och bagageutrymmet spelar förstås en hyfsat stor roll. Står i stort sett mellan Kuga, Qashqai+2 och en XC60. Blev dock nyfiken igen på Kuga när jag förstår att de utökat lastutrymmet men undrar från vilken årsmodell det gäller, -13 eller -14?
  Tack för en bra blogg, skulle tro att det är den jag varit inne mest på senaste halvåret. :)

  /Magnus

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>