Mercedes GLK – familjebilstestad!

Mercedes-GLK-snett-framifran

Mercedes GLK är en riktigt bra familjeSUV när barnen sitter i framåtvända bilbarnstolar och barnvagnen inte längre är en ständig medpassagerare i bagageutrymmet.

Det fungerar givetvis alldeles förträffligt att montera bakåtvända bilbarnstolar i Mercedes GLK också, men ofta betyder det att du har en barnvagn som också vill åka med. Givetvis ryms den i GLK men det är inte praktiskt, du behöver kunna få plats med lite mer i skuffen för att få vardagen att gå ihop med riktigt små barn.


Men när barnen växt ur den bakåtvända stolen (brukar vara runt 4 års åldern) då är GLK en riktigt intressant premium SUV. Grym komfort och mer offroadkompetens än vad du kommer att behöva i din vardag är det som står till buds. Den version som familjebilstestats är en Mercedes GLK 220 BlueTEC 4MATIC – den fyrcylindriga dieseln och sjustegade automatlådan duger gott till för en riktigt fin körupplevelse – men mest om man har fokus på komfort. Mercedes erbjuder många olika motorer och utrustningsnivåer till GLK och det är tydligt att bilens chassi klarar mycket mer – lägger du upp mot 500 000 kr på en premium SUV så är troligtvis en maffigare motor inte är det som tippar din bilbudget. Med mer kraft under huven blir GLK också en riktigt underhållande SUV vid aktiv körning, inte alls som den BMW X3 jag familjebilstestat tidigare, inte underhållande med rå körglädje som är BMWs signum utan istället görs det med den typ av pondus som (nästan) bara Mercedes kan.

Här kan du läsa de första intrycken jag hade från testet av Mercedes GLK och på min Facit blogg kan du läsa hela familjebilstestet av GLK.

EmailShare

En reaktion på “Mercedes GLK – familjebilstestad!

  1. Pingback: Familjebilstestet – hjälper dig hitta en bra bil till din familj | Familjebilsbloggen med familjebilstester, provkörningar och tips på den bästa familjebilen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>