Första testintrycken – Suzuki Grand Vitara

Suzuki-Grand-Vitara-sida

Just nu testar familjebilsbloggen ett riktigt original i SUV utbudet, Suzuki Grand Vitara. Suzuki Grand Vitara är först med två saker i familjebilstestets historia: Dels är bilen ett rambygge, vilket är en gammal (beprövad) konstruktion men det tillsammans med riktig fyrhjulsdrift gör Grand Vitara väldigt intressant för dig som behöver dra häst-trailer eller husvagn. Grand Vitara är också först i familjebilstestet med att ha en sidohängd bagagelucka. På äldre modeller hade Grand Vitara reservdäcket utanpå bagageluckan men nu sitter det under bilen istället.


Den Grand Vitara som testas har automatlåda, läderklädsel, nyckelfritt system mm och den känns riktigt trevlig, jag tycker också den är rätt snygg, men Suzuki Grand Vitara tilltalar primärt de som verkligen behöver nyttja bilen för ganska tuffa arbetsuppgifter och då är man villig att tona ner kraven på andra områden. Subaru Forester (som jag just testat klart) är en ganska bruksorienterad bil men Grand Vitara slår den på fingrarna rejält vad gäller köttig SUV-känsla. En sak som jag saknar på en gång i Suzuki Grand Vitara är 3 blink funktion, t.ex. när man byter fil, det finns inte, antingen så blinkar man eller så blinkar man inte. Grand Vitara är ganska okomplicerad på det sättet, det finns inte mycket till säkerhetssystem, t.ex. vingelvarning eller döda vinkeln varning, man kan inte heller trycka in backspeglarna via en knapp – funktionalitet som jag börjat ta för givet ska finnas i alla moderna bilar – på något sätt känns det lite som att jag testar en bil helt utanför sin normala kontext.

Suzuki Grand Vitara ska nu testas med bilbarnstolar och barnvagnar, det ska bli intressant att se hur det går. Min spontana känsla är att den kommer att klara det mesta med bravur förutom komfortdelen, den är inte jättetyst i högre hastigheter och att det är en ramkonstruktion märks t.ex. när man kör över ett hastighetsgupp, bilen sväljer inte guppet som en vanlig personbil utan Grand Vitara rullar stabilt över det, det kunde vara en stock eller sten istället, offroad-känslan är närvarande, på gott och ont.

EmailShare

2 reaktion på “Första testintrycken – Suzuki Grand Vitara

  1. Pingback: Suzuki Grand Vitara – familjebilstestad! | Familjebilsbloggen med familjebilstester, provkörningar och tips på den bästa familjebilen

  2. Pingback: Familjebilstestet – hjälper dig hitta en bra bil till din familj | Familjebilsbloggen med familjebilstester, provkörningar och tips på den bästa familjebilen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>