Första testintrycken – Subaru Forester

Subaru-Forester-frontMed ett nylle som mest påminner mig om en halvgrinig bulldog ska Subaru Forester nu familjebilstestas för att se om den funkar när skogsvaktaren lämnat jobbat för att hämta på dagis.

Jag har redan avverkat (dåligt skämt med hänvisning till skogsvaktaren…) ett antal mil i Subaru Forester och den levererar faktiskt på sitt utseende. Jag testar här 2 liters dieseln med manuell växellåda och den är lite som en bulldogg, väldigt lugn och sävlig på låga varv men när man trycker på så drar den iväg rejält, det gäller att hålla i kopplet.


Innerutrymmena är riktigt bra och kupén är väldigt luftig med bra sikt runt om. Med en remmad bakåtvänd Britax HI-WAY i ryggen sitter ändå passageraren fram riktigt bra, bilbarnstolen inverkar inte alls på knäutrymme eller ryggstödets lutning.

Subaru-Forester-sida

Subaru Forester har en lite mer köttig SUV-känsla än jag är van vid från tidigare tester eller från min egen Honda CR-V, den påminner ganska mycket om Mitsubishi Outlander i körkaraktär och är dessutom lite mindre ombonad än Outlander.

Nu ska det lastas ungar och barnvagnar och sen får vi se om Subaru Forester är en flexibel familjebil som passar fler än de som verkligen behöver den för sina terrängegenskaper.

EmailShare

2 reaktion på “Första testintrycken – Subaru Forester

  1. Pingback: Första testintrycken – Suzuki Grand Vitara | Familjebilsbloggen med familjebilstester, provkörningar och tips på den bästa familjebilen

  2. Pingback: Subaru Forester – familjebilstestad! | Familjebilsbloggen med familjebilstester, provkörningar och tips på den bästa familjebilen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>