Gör ett begagnat-test på din familjebil – låt andra läsa vad du tycker!

Många vill inte köpa en ny bil eller så ställer man en ny bil mot en lätt begagnad bil från en högre prisklass när man försöker bestämma sig för vilken bil man ska köpa. Problemet är att hitta bra tester av begagnade bilar, man kan läsa om dem från tiden då de var nya och testades i motorpressen eller som de familjebilstester av nya bilar jag gör här på familjebilsbloggen, men vill du köpa en Ford Mondeo från 2010 så blir det lite svårare att hitta bra tester, särskilt ur ett familjebilsperspektiv. Jag har dock en idé!

Om så många som möjligt bidrar med ett begagnat test av den bil du faktiskt kör idag så finns det säkert någon som vill läsa det och rätt som det är kanske du hittar ett begagnat test från en annan läsare som har just den bil du är spekulant på. Det är lite jobbigt att skriva ihop ett beg test men om vi familjebilsbrukare kan hjälpa varandra så är det kanske också lättare att lita på ett beg test skrivet av någon som ofta befinner sig i en liknande livssituation som du själv, det ger ökad trovärdighet och tillit.


Så fatta den digitala pennan och skriv ihop ett beg test av den bil du kör, skicka det till familjebilen@gmail.com (sätt ”gästinlägg” som ämne/subject) och ta med någon bild(er) eller länka till en bild på nätet som kan vara bra att ha med i ditt gästinlägg här på familjebilsbloggen.

Några frågor som kan hjälpa dig på vägen:

Vilket märke, modell och årgång har din bil?

Vilken drivlina? (t.ex. 2.0 bensin, manuell växelåda, 4WD)

Varför valde du den? Har den levt upp till förväntan?

Hur funkar den i ditt familjeliv? Bra att lasta, fälla säten, kan man skjuta säten, flexibilitet, finns isofix, går det att stänga av krockkudden fram, etc? Försök tänka även på andras behov, borde dubbla bakåtvända bilbarnstolar funka, 3 bilbarnstolar i bredd i baksätet mm, du ska inte testa men gissa kan man alltid!

Är den komfortabel, tyst/bullrig, rolig/tråkig att köra, lätt/svår att backa/parkera, är sikten bra/dålig, kvalite på insidan bra/dålig?

Har du haft några problem med bilen, är den dyr/billig i drift (bränsle, service, reparationer, fordonskatt, försäkring mm).

Vilken bil skulle du realistiskt sett vilja köpa nästa gång?

Du behöver inte svara på allt förstås, kolla på följande gamla gästinlägg, du behöver inte skriva en uppsats.

Ford Kuga

Saab 9-5 Biopower SportCombi

EmailShare

En reaktion på “Gör ett begagnat-test på din familjebil – låt andra läsa vad du tycker!

  1. Vi är snart en familj på 5 och har behov av en bil där alla barnen kan sitta i bilstol. Vi har tittat på En Ford Galaxy efter ditt test och upplever att detta är en bil som passar vår familj. Dock har ingen vi pratat med rekommenderat Ford då de rostar snabbt och inte håller så hög kvalitet. Vi har även tittat på en Touran men vad vi förstår har den dyrare i service kostnader. Vi har i dag en Saab 95 från 2006 och är väldigt nöjda, men mannen vill ha plats till kompisar till barnen. Vi har en budget på ca 150000-190000kr.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>