Tvättade och städade familjebilen idag

honda_crv_dirty_seatI brist på en bil att familjebilstesta så tog jag ut min bilfrustration på min kära skottkärra, min 2007 Honda CR-V. Jag handtvättade den på utsidan (nerifrån och upp – jadå, jag bytte svamp när jag kom upp i dörrhandtagshöjd) samt ut med bilbarnstolar, mattor etc och dammsög bilen. Bestämde mig också för att sluta köra runt med ”bra att ha saker” i bagageutrymmet varpå en massa grejer fick bäras till friggeboden, däribland: 4 par skridskor, 2 hjälmar, en Maclaren stadvagn, en cykelhållare, en plastback som brukar innehålla returflaskor, 3 pussel som jag aldrig lyckas komma ihåg att lämna in hos Myrorna samt en 60×100 cm tavelram med akvarell i som behöver nytt glas.


Fasen vad mycket grejor man åker runt med. Dammsugning/städning av en familjebil är som en spännande upptäcksfärd, jag hittar alltifrån minneskort till förra ägarens kamera till russin, mosade pommes frites och ett halvt sandtag. Honda lanserar nu en inbyggd dammsugare i en minibuss modell (som inte säljs i Sverige), du kan läsa om det här, fasen vad det skulle vara nice att ha en inbyggd dammsugare i familjebilen. Då kanske man skulle passa på att dammsuga av lite löpande, när man väntar på att hustrun sprungit in på affären för någon sista-minuten-grej, då skulle man kanske inte ackumulera detta berg av skräp, skit och äckel som man nu istället drar sig för att ta itu med; jag skjuter på det tills det bara inte finns någon annan utväg än att öppna alla bilens dörrar, hiva ut allt som är löst eller löstagbart och sedan dammsuga, spraya, gnugga och gno tills dess man är klar. Apropå att gnugga, har fortfarande kvar 5 åringens konstverk på baksidan av förarstolen

 

EmailShare

En reaktion på “Tvättade och städade familjebilen idag

  1. Pingback: Del 2: Test av Mazda CX-3, Suzuki Vitara, Honda HR-V och BMW X1 | Familjebilsbloggen med familjebilstester, provkörningar och tips på den bästa familjebilen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>