Mercedes GLK – första testintrycken

mercedes_glkJust nu familjebilstestar jag en doldis på familje-SUV marknaden, Mercedes GLK. Det finns egentligen inte någon anledning alls till varför GLK är en sällan förekommande femsitsig SUV för familjen, förutom the small matter of the price förstås. Den Mercedes GLK som genomgår familjebilstestet är en GLK 220 BlueTEC 4Matic – det betyder fyrhjulsdriven, fyrcylindrig diesel med 7-växlad automatlåda. Detta är ingen busbil som de senast testade bilarna utan en pralin som man vill njuta länge av, långsam cruising är det som gäller.


Nu får vi se hur den fungerar med bilbarnstolar och barnvagnar. Jag tvekar lite då inredningen i ljust läder, trädetaljer och retrodesignade AC ventiler med mera inte alls känns lämpliga för att släppa loss min testbesättning på. Men GLK klarar det nog, i alla fall om den vill vara en bil för familjen.

EmailShare

8 reaktion på “Mercedes GLK – första testintrycken

  1. GLK är en grymt fin bil att köra och äga men tyvärr faller den kort som familjebil då baksätet är obefintligt. Jag är 190cm och det går inte att sitta bakom mig vilket innebär att en bakåtvänd barnstol absolut inte går in. Nr vi väl fickan vår BeSafe izikid X3 isofix fick bara jag som förare plats i bilen. Så himla synd då GLK (helst med 350cdi motorn) är en helt underbar bil att köra.

    • Ja GLK är nog inte den optimala SUVen om man har bakåtvända barn och barnvagnar och dessutom är så lång så att man tar upp ena sidan av bilen. Men är man som jag endast 176 cm och har man framåtvända barn så funkar den nog riktigt bra för familjens behov, den är ingen storlastare men komforten är finfin, även den GLK 220 BlueTEC som jag testat är riktigt trevlig, dock utan det riktiga roliga diesel umphfet…

  2. Vi har f.n. en fullutrustad GLK 350 CDI, byggd i december 2010 som förstabil (bor i Luxemburg) men tyvärr så har den inte varit på topp sedan vi fick barn, och det främst pga två saker – trångt baksäte samt ännu trängre baggageutrymme. Har man barnvagn i bilen, då kan man glömma storpackning, speciellt om man vi se ut genom bakrutan. Bortsett från det så är bilen kanon att köra, riktigt snabb och samtidigt stabil (hyfsat låg tyngdpunkt + 20″ fälgar + 4Matic), med otrolig komfort även på långa färder. Nu blir det tyvärr en kombi istället, just pga utrymmen. En GLK passar, enl min erfarenhet, yngre par utan barn, alt. äldre par, dvs pensionärer.

  3. Pingback: Mercedes GLK – familjebilstestad! | Familjebilsbloggen med familjebilstester, provkörningar och tips på den bästa familjebilen

  4. Pingback: Små och mellanstora suvar – glöm de små! | Familjebilsbloggen med familjebilstester, provkörningar och tips på den bästa familjebilen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>