3 körglada familjebilar

Under den sista tiden har jag testat tre familjekombis som alla är riktigt roliga att köra, men på väldigt olika sätt och till mycket olika prislapp. Tripp, trapp, trull – beroende på din budget:

Tripp: Mazda6 Wagon är en underbart körglad familjekombi från under 300 000 kr med 10 års garanti. Du kan läsa mina första intryck från testet av nya Mazda6 kombi på denna länk - det riktiga familjebilstestet kommer snart.

Trapp: Volvo V60 är kanske inget för småbarnsfamiljen, men från 300 000 kr till 500 000 kr får du en förvånadsvärt bekväm och körglad bil, du kan läsa mina första intryck från testet av Volvo V60 på denna länk – det riktiga familjebilstestet kommer snart. Testbilen var en V60 D4 AWD med R-design, oväntat underhållande om man vågar släppa bromsen.

Trull: BMW 3-serie Touring testades nyligen ordentligt i familjebilstestet. Testbilen var en 328i med M-sportpaket och prismässigt landar den testbilen på 500 000 kr men man kan förstås lasta på mycket mer så den blir ännu dyrare. Du kan läsa hela familjebilstestet av BMW 3-serie Touring på denna länk.


Vilken är bäst? Behöver du en familjebil och har små barn så ska du av dessa tre välja Mazda6 Wagon, när du har små barn är det också smart att spara pengarna till annat än att bränna dem på en bil. Om du behöver byta din DINK-Porsche till något som klarar en familj så är BMW 328i kanske ett bra val – du är van att sitta trångt (eller ombonat) och du är van att packa litet även när du ska på långsemester. Har du en Porsche eller annan racer så är du också van att smakar det så kostar det.

Vem ska välja V60 då? Ja, alla andra kanske… V60 är riktigt bra när dina barn är över fyra år och du inte behöver en barnvagn. Volvo V60 är komfortabel, säker och trygg – med lite motor, AWD och R-design får man också ett chassi som först upplevs lite trött och sävligt, bekvämt med andra ord, men när man börjar våga gasa och sikta in sig på apex så är den riktigt snabb utan att vara stötig eller så hårt satt att man tycker det är obekvämt – den enda svagheten är att förarsätet – som är kanon när man kör sävligt – saknar greppet om kroppen när man börjar forcera.

EmailShare

En reaktion på “3 körglada familjebilar

  1. Pingback: Mercedes GLK – första testintrycken | Familjebilsbloggen med familjebilstester, provkörningar och tips på den bästa familjebilen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>