En sjusitsig Hyundai Santa Fe – på riktigt!


Det har diskuterats lite här på familjebilsbloggen om man ska välja den sjusitsiga eller den femsitsiga versionen av nya Hyundai Santa Fe. Behöver man en riktigt sjusitsig SUV så köper man något annat än en Santa Fe som ju i verkligheten är 5+2 sitsig – diskussionen har istället handlat om huruvida det är smart att köpa sjusitsversionen av defensiva skäl – för att hålla andrahandsvärdet under armarna den dag du ska sälja. En slutsats är att Hyundai inte gjort det jättebilligt att få de två extra sätena, för många handlar nog valet om en Premium 5 sits eller en Business 7 sits. En trevlig maffig SUV som Santa Fe vill man ju gärna ha i Premium-utförande om man har råd och då verkar detta med sju säten få stryka på foten. Hyundais försäljningssiffror pekar också på att den femsitsiga versionen är den som väljs av de flesta som köper en Hyundai Santa Fe, än så länge i alla fall. Men Heppson tipsade i en kommentar om kommande Hyundai Grand Santa Fe, du kan läsa om den genom att klicka på denna länk, i Grand utförande blir Santa Fe sjusitsig på riktigt! Hyundai Grand Santa Fe är 22,5 cm längre än vanliga Santa Fe och har 10 cm längre mellan hjulen vilket ger mycket mer luft i innerutrymmena. Kanske har Hyundai prissatt vanliga Santa Fe i 5+2/7 sits utförande lite ofördelaktigt med syftet att de köpare som verkligen vill ha sju säten ska ta klivet upp till en Grand Santa Fe istället?


Som familjeSUV för 5 är ju min slutsats att Hyundai Santa Fe är riktigt svårslagen just nu, även som 5+2 sitsig är den klart åtråvärd (jag vill ha en i alla fall) – du kan läsa mitt familjebilstest av Hyundai Santa Fe genom att klicka på denna länk. Andra familjebilstester av 5+2 sitiga familjeSUVar som finns här på familjebilsbloggen är Kia Sorento och nya Mitsubishi Outlander.

Vad tror du om Grand Santa Fe, skulle du valt den istället för en vanlig Premium 7? Jag vet inget om priser eller lansering än men den som väntar får se…

EmailShare

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>