Bilarna blir större, lovande för familjen

Jag brukar ju säga att vissa bilar egentligen är för små för småbarnsfamiljer, t.ex. har jag tidigare tyckt att Golf Variant och Skoda Octavia är lite för trånga när man ska ha flera framåt och bakåtvända bilbarnstolar samt barnvagn med sig i vardagen. Men för varje modellcykel växer oftast bilarna lite och nu verkar både Skoda Octavia och Golf Variant (kombiversionen) ha blivit tillräckligt stora för att vara trevliga och praktiska familjefraktare.


Kanske är det bara något som låter bra på pappret – det får framtida tester utvisa – men det verkar i alla fall lovande för oss småbarnsfamiljer, vi får fler möjliga bilar att välja mellan och Volkswagen koncernen (där Skoda också ingår) har ju en del drivlinor som är ganska miljövänliga, det är bra, det finns ju inte direkt en uppsjö miljöbilar att välja på i familjebilsträsket. Mera sånt!

Läs mer om nya rymliga Skoda Octavia (4×4)

Läs mer om nya rymliga Golf Variant

 

EmailShare

8 reaktion på “Bilarna blir större, lovande för familjen

 1. Jag har en Octavia -12 och jag tycker att det är en utmärkt familjebil. Vi har två barnstolar och en vagn. Inga som helst problem att få plats med allt för en vecka under insynsskyddet. Barnstolarna är i baksätet. Den ena bakåtvänd. Iofs är vi ganska korta, men passagerarplatsen fram är fullt användbar. Med tanke på priset för en Octavia tycker jag att det är en mycket prisvärd familjebil. Trots allt åker vi oftast runt med bagaget tomt, eller med bara en vagn.

  • Allt beror på vad man är van vid, och det är ju kanon att Octavian fyller era behov. Får ni plats med en vuxen mellan barnstolarna? Många av de bilar som jag testar fixar inte det, tyvärr och då faller i alla fall ett av mina personliga behov med en 5 sitsig bil.

 2. Hej!

  Tack för dina familjebilstester. Har inte hittat någon annan sida som testar bilarna bättre ur familjebilshänseende.
  Undrar om du kommer att testa nya Octavian (2013-2014) snart?
  Är på jakt efter en ny kombi då vi fått tillökning ganska nyss. Min Kia Pro Ceed (3-dörrars) börjar bli lite för liten… :)

  Mvh/Nicklas

  • Detta med familjebilar är svårt för familjekonstellationer kan se så olika ut men stort tack för omdömet, uppskattar verkligen feedback (av alla slag!)
   Du är inte först med att önska ett test av nya Octavian, jag har den dock inte inplanerad för ett test men förr eller senare kommer den nog att testas.
   Men Hyundai i40 då? Min favorit, Mazda6 kombi, är kanske inte optimal för dig/er då jag gissar att det kan komma ett barn nummer 2 om några år, men Kias koncernsyskon Hyundai har en riktigt bra familjekombi i i40.

   • Tack för svar!
    Ja, i40 är den jag har siktet inställd på just nu. Dock är bristen på en bra (snål) automatlåda en nackdel. Hade planer på en automat denna gång. Därför jag var lite intresserad av nya Octavian.
    Har provkört den och gillade komforten. Snäppet vassare än i40 enl. mig.
    Mazda 6 verkar inte fel men hade inte tänkt att lägga mer än ca 200′ för en lätt begagnad kombi.

    • För den budgeten får du ju också en ganska trevlig beg Passat med DSG, inte fullt så ny som en i40 för samma pengar men ev är den också värd en koll. Nya Octavia tror jag kommer att bli riktigt poppis, frågan är hur mycket nya Golf kombi och Octavia kommer att kannebalisera på Passat.

     • Var och provkörde en Passat TDI 140 BMT 2011 manuell och gillade den så mycket så att jag slog till. Upplevde att motorn var så dragvillig på låga varv att automat inte var nödvändigt. Miljöbilsklassad också!
      Gott med mycket utrymme! Helnöjd än så länge.
      Tack för tips!

     • Grattis, det låter som ett bra köp! Detta visar än en gång att vissa krav man hänger upp sig på när man letar bil inte alls är viktiga när man väl provkört.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>