På jakt efter begagnad bil?

De flesta småbarnsfamiljer har många hål att stoppa sina surt förvärvade slantar i och när en riktig familjebil ska köpas måste man ta ställning om man verkligen har råd och kan motivera den merkostnad som ett nybilsköp innebär. Värdeminskningen ser man inte, eftersom man inte ser pengarna lämna plånboken gör det inte så ont som det borde göra, men en bilaffär kommer alltid att kosta dig mycket pengar. Samtidigt måste de flesta ha minst en bil för att få vardagen att gå runt. Så med begränsad budget är ett köp av en begagnad bil oftast en mycket smartare affär, någon annan har tagit smällen av den värsta värdeminskningen och du kan göra riktigt bra bilköp om du lägger lite krut på efterforskningar kring vilka modeller som är driftsäkra, har sund driftsekonomi, etc.
Bilweb kan man definitivt hitta riktigt bra begagnade bilar som passar din budget, du kan dessutom sälja bilen där också om du vill. Bilweb har en massa handlare anslutna och sökfunktionaliteten för bilar är mycket bättre än på t.ex. Blocket.
Bilweb är lite roliga också i att de tar in mycket information om de bilar som annonseras och det datat är sökbart så vill man hitta en röd Volvo V70 med dragkrock och antispinn är det inget problem.
Sajten känns enkel och okomplicerad att använda – kolla denna sökning på Toyota Avensis för några riktigt smarta begagnatköp – Avensis är ju kanske inte världens roligaste bil att köra men det sunda förnuftet borde vinna över hjärtat när din bilbudget är begränsad – kanske får du pengar över till en schysst semester med familjen, det är en mycket bättre livslång investering än det korta nöje du eventuellt får ut av att ha köpt en för dyr bil.
EmailShare

4 reaktion på “På jakt efter begagnad bil?

 1. Av någon anledning fungerar inte sökfunktionen för mig.
  Jag vill söka på cx-5, alltså en mazda.
  Då vill jag bara skriva cx-5 för att sortera bort alla övriga mazda bilar.
  När jag skriver cx-5 listar den i några sekunder 45 bilar, efter dessa sekunder ändras det till hela listan av bilar, över 25000 st.
  Scrollar jag ner i den långa listan av alla bilar till mazda cx-5 & väljer denna kommer alla mazda modeller (417st) upp inte bara cx-5.

  Har testat både med min favoritläsare, Opera & den mer vanliga Chrome med samma resultat på ca 30 sökningar.
  Riktigt dåligt & helt oanvändbart tyvärr även om det finns mycket bilar..

  • Det finns ju flera begsöksajter som är snarlika. Men i det här fallet rör det ju sig uppenbart om en annons sponsrad av bilweb…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>