Mazda6 Wagon – första testintrycken

Mazda6_Wagon_framsida

Nu familjebilstestar jag nya Mazda6 kombi, eller Wagon, som Mazda kallar sin kombi. Testbilen är en Mazda6 Wagon 2.0 bensin med 165 hk och utrustningsnivå Vision. Med en prislapp på 256 900 kr och tio års garanti får Hyundai i40 kombi se upp i min högst personliga ”bästa kombi” lista. Det som tillkommer på prislappen ovan är metalliclack så i runda slängar 280 000 kr med vinterdäck, motorvärmare och dragkrok är väl vad man får budgetera för.


På säkerhetssidan får man en hel del för pengarna med döda vinkeln varning och vingelvarning, sånt brukar kräva helläder och automat inbakat i topputförandet på många konkurrenter. Designmässigt tycker jag att det finns en del designdrag från Jaguar, kommande Ford Mondeo och BMW 5-serie över Mazda6 och helheten känns inte fel, eller vad tycker du?

Mazda6_Wagon_sida

Jag testade ju Mazda CX-5 för ett tag sedan och mycket på insidan känns förstås igen i nya Mazda6. Det som glädjer mig är att nya Mazda6 Wagon också är underhållande att köra, den är följsam, tyst och funkar finfint även på snömodd med dubbfria vinterdäck. Mazda6_Wagon_bakDetta handlar givetvis om mina första intryck så du får komma tillbaka och läsa hela familjebilstestet av Mazda6 kombi snart – kanske kommer montering av bilbarnstolar och stuvandet av barnvagnar att kväva min initiala förtjusning, vi får se! Under tiden kan du väl skriva en kommentar om vad du tror eller tycker om Mazda6 eller om deras 10 års garanti – kaxigt eller desperat?

EmailShare

19 reaktion på “Mazda6 Wagon – första testintrycken

  • Har lämnat tillbaka testbilen och ja, vad ska man säga, rolig som en Miata men med plats för hela familjen, rätt svårslagen till det priset

 1. Ska välja ny tjänstebil och har två barn samt en golden retriever som måste rymmas. Står i valet mellan Mazda 6 och Hyundai i40… Mazda 6 lockar väldigt, trevlig att köra och betydligt större bagage när man ska få plats med en 35 kg hund i bak. Har kört Volvo i många år, men tycker man får betydligt mer för pengarna med de här bilarna. Hoppas snart få mer input från din blogg :) .

  • Jag tycker att det är väldigt jämnt mellan Mazda6 och Hyundai i40, båda är bra på lite olika saker men för min del faller nog valet på Mazda6, dels är den snyggare dels är den roligare att köra än i40. Dessutom är den ju ny nu vilket gör att den kommer att se ny ut några år framöver, Hyundai i40 kommer eventuellt att uppdateras under de 3 år jag förmodar att du kommer att ha bilen och då faller ju alltid den äldre versionen/utseendet mer i värde. Jag upplever dock i40 som lite mer flexibel i baksätet och bagageutrymmet har mer stöd för lastning etc, i alla fall i Sportutförandet som jag testade. Tycke och smak, men jag gillar verkligen hur nya Mazda6 är designad och den är mer underhållande att köra, behöver man endast framåtvända isofix-stolar skulle jag välja Mazda6.

 2. Hej, var och provkörde, men upplevde att det blev väldigt trångt i baksätet med en Hi-way, gossen på två år satt med litet benutrymme, synd på trevlig bil, blir nog en Mondeo Business X det är mycket bil för 260k. Tack för fin blogg.

 3. Alltid trevlig läsning på din sida, verkar vara en fin bil har varit & kikat på den lite men ej provkört.
  Min favoritbil just nu är helt klart cx-5 en riktig fin bil.

  Kommer hela testet upp snart !? :)
  Ser fram emot det!

  10 års garanti är ju grymt!

  Det skulle vara riktigt fint om du kunde lägga upp videoreviews? hade varit riktigt nice!, finns ju inte många svenska videos och den enda som brukar finnas är på tok för kort, runt 2 min (vi bilägare).

  Du gör ett riktigt bra jobb, bra texter & beskrivningar!

  mvh

  • Tack för omdömet! Ja familjebilstestet av Mazda6 kommer om några dagar, det mesta är skrivet men är på de sista 20 procenten som tar 80 procent av tiden. Mazda6 är väldigt trevlig, men allt beror förstås på de behov man har… Har också varit sugen på video, ska se om jag kan testa det någongång, tack för att du promptar, då kanske det händer snabbare:-)

 4. Har varit och kollat/provsuttit kombin två ggr nu och den är väldigt snygg, både på in- och utsidan. Några få detaljer på insidan stör, t.ex. hårdplasten på vissa ställen, den fulintegrerade navin samt vissa knappar a la 80-tal. Tyckte dessutom att huvudutrymmet i baksätet var rätt begränsat om bilen har en taklucka. Helheten är dock mycket bra. Vad tyckte du om bullret inne i bilen? Hörs det mycket från vägen? Den förra modellen hade tydligen problem med detta.

  • Jag har testat med dubbfria vinterdäck och bensinmotor men jag tycker den är riktigt tyst (har dock ej åkt i baksätet i någon riktig hastighet), stötdämpningen är grym, både vad gäller ljud och vibrationer. Jag upplever nya Mazda6 som en helt annan bil ljudmässigt än föregångaren.

  • Har också varit och tittat på nya Mazda6 och jag håller med om att navigatorn nästan ser lite ”eftermarknad” ut. Däremot har jag inga problem med takhöjden (182cm) bak. Det enda jag saknar i utrustningsväg är just taklucka eller glastak. Går inte att få på den svenska marknaden, men finns som extrautrustning i andra länder, t.ex Tyskland. Hur tänker dom här, vill dom inte ha mina pengar?

   • Utan att veta 100% tror jag att de Mazda6 som finns till försäljning är till stor del redan byggda iaf på komponentnivå, Sverige är det första landet (eller iaf ett av de första) som får nya Mazda6 så det kan eventuellt vara en anledning till varför de inte vill ha dina pengar, ev kommer taklucka och annat lull när man sålt av ”lagret”.

    • Läste om det på mazdas facebook sida tidigare här är frågeställningen & svaret från mazda..

     Fråga:
     Hej! Varför erbjuds ingen taklucka i Sverige som det görs i andra länder på nya Mazda 6? Riktigt synd tycker jag, men det kanske blir en Mazda 6 ändå :)

     Svar:
     Tyvärr kan vi inte erbjuda detta i Sverige då det helt enkelt varit för låg efterfrågan. Hoppas ändå att du hittar andra fördelar hos nya Mazda6 som gör att det kan vara ett alternativ för dig!
     /Charlotte, Mazda Sverige

     mvh

 5. Pingback: 3 körglada familjebilar | Familjebilsbloggen med familjebilstester, provkörningar och tips på den bästa familjebilen

 6. Pingback: Mazda6 Wagon – familjebilstestad! | Familjebilsbloggen med familjebilstester, provkörningar och tips på den bästa familjebilen

 7. Pingback: Familjebilar i olika kategorier – bästa familjekombin för dig 2013! | Familjebilsbloggen med familjebilstester, provkörningar och tips på den bästa familjebilen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>