Nya bilbarnstolar från Britax i familjebilstesterna

De bilar jag familjebilstestar kommer inte undan några obligatoriska moment; dels måste en familjebil kunna klara en hel del knapptryckningar gjorda av barnafingrar, runtklättrande av både små och ganska stora barn och bakdörrarna ska ha barnlås så att de inte kan öppnas från insidan. Vidare ska en familjebil kunna klara barnvagnar i bagaget, helst dubbelvagnar eller tvilling/syskonvagnar samt lite extra packning och att kunna ha dragkrok för släpvagn eller husvagn är ett måste liksom möjlighet att montera på en takbox för den där årliga Sälentrippen (som inflyttad till Stockholm från Norrland åker jag helst till Hemavan/Tärnaby men nästan alla barnfamiljer i Stklm åker ju i alla fall till Sälen).

Men det tydligaste tecknet på att en testad bil är en bra familjebil är förstås bilbarnstolar… Jag familjebilstestar alltid med en framåtvänd isofix stol och en bakåtvänd bilbarnstol, det ger bra uppfattning om testbilens funktionalitet och vilka avvägningar som gjorts under utvecklingsarbetet och framtagandet av bilen. Således är vissa familjebilar en dröm att montera bilsbarnstolar i – eftersom det varit en prioriterad funktion för bilmodellen – medans andra är fruktansvärt usla, särskilt när man jävlas lite och testar med en bakåtvänd remmad stol.


britax_bilbarnstolarFrån och med familjebilstestet av BMW 3-serie Touring så tillhandahåller Britax två moderna bilbarnstolar som är representativa för den svenska marknaden; den framåtvända bilbarnstolen med isofix är en Britax KIDFIX och den bakåtvända remmade bilbarnstolen är en Britax HI-WAY. Det kommer också att komma en lite tips och tricks på bilbarnstolefronten framöver här på familjebilsbloggen – ett av Britax proffs kommer att intervjuas på hur man ska montera och tänka kring bilbarnstolar samt ge råd kring de vanligaste felen vi alla gör vid montering av bilbarnstolar i våra familjebilar.

EmailShare

En reaktion på “Nya bilbarnstolar från Britax i familjebilstesterna

  1. Pingback: BMW 3-serie Touring – familjebilstestad! | Familjebilsbloggen med familjebilstester, provkörningar och tips på den bästa familjebilen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>