Skilsmässa – vem tar bilen?

Januari verkar vara en skilsmässo- eller i alla fall separations-månad. Har länge undrat när folk i min närhet, kompisar och kollegor skulle börja skilja sig och nu har tidpunkten kommit. Sen jag kom tillbaka efter julledigheten är det 4 kollegor och kompisar som kommit fram till att uppbrott är den enda vägen framåt. I samtliga fall är det barn inblandade, och vore det inte för barnen så spelade det ju ingen roll egentligen.


Jag vet att detta handlar mycket lite om bilar men slutklämmen gör det; en av kollegorna som separerar ska köpa ny bil och frågade om råd. Tipset blev en Honda Accord för runt 150 000 kr på Blocket, vad ska man säga till en trött själ som inte orkar något mer och som inte har några krav alls, men trots sin krav- och orkeslöshet säger nej till Toyota, Skoda och Volvo?
En annan kan inte komma överens med sin fd själsfrände om vem som ska ta familjens V70, ingen av dem vill ha den och att jobba ihop och få till en optimal försäljning av bilen går ju inte, tilliten och samarbetsförmågan är inte direkt på topp… Men det kanske är så man gör fynd, man råkar köpa en bil eller annat av en medmänniska som lider, som inte orkar göra det rationella utan som ger bort, bara för att bli kvitt och av med tex bilen. Ett fynd gör man när man skor sig på någon annans bekostnad, och i detta fall tycker i alla fall jag att det skulle kännas lite ruttet att betala underpris för en V70 om man känner till omständigheterna.

EmailShare

2 reaktion på “Skilsmässa – vem tar bilen?

 1. Du har en bra poäng där, likaså blogg :-)
  Men ibland är verkligheten så att man helt enkelt inte orkar att stå emot alla känslor och olikheter. Min bror träffade en tjej som har två barn. Själv är han en ungkarl och jobbar som målare, och älskar sin Porsche 997. Nu frågade han mig vad jag trodde? Träffa tjej som varit gift och har barn. Sålt hus och flyttat till eget,med barn varannan vecka? Hur klarar man att bli ihop med henne!?
  Ja du, sa jag. OM man klarar av allt det som det innebär att separera, så shoooot!!! Man ryggar själv av tanken. Visst har det hänt att jag har varit så trött på min fru så tapeten bleknat. Och hon lika så på mig ;-) Men barnen växer fort , och allt lugnar sig till slut och man är fortfarande ”lyckligt gift” :-)
  Mina problem är ju mycket större!!!
  Jag är en kille på 192 cm och min pojk 108! 3år!!
  Vi får inte plats i bilen!!! Bakåtvända stolar, och jag sitter i panelen som en av alla knappar med extra funktioner! Vad ska jag köpa?? xc90? helt ok för mig. Men finns det annat???
  tack för bra blogg!!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>