Nya BMW 3-serie Touring – första testintrycken

BMW_328i_Touring_parkerad

Som du kanske vet har jag familjebilstestat BMW 5-serie Touring tidigare men nu har turen alltså kommit till BMWs lilla kombi, BMW 3-serie. Givetvis finns 1-serien också men den är ju i tajtaste laget för de flesta barnfamiljer. På SUV sidan hos BMW har jag familjebilstestat BMW X3 (2011 års modell) och den var utrustad med M-sportpaket och stor buspotential, precis som den BMW 328i Touring som nu testas.

BMW 320d och den mindre dieseln är ju storsäljarna men då jag fokuserar mest på utrymmen och flexibilitet så fick det bli en 328i istället – har inte testat en bensinare från BMW tidigare och det finns gott om test på nätet och i tidningar för dig som vill lusläsa om smådieslarna. Har du hittat hit till familjebilsbloggen för första gången ska du veta att bilbarnstolar och barnvagnar är det viktigaste i mina tester liksom utrymmen och flexibilitet, inte motor – även om det är sjukt roligt med lite extra hästkrafter, direkt styrning, bra bromsar och välbalanserat chassi.


En dag in i testet kan jag meddela att man ska inte ha en bakhjulsdriven bil med sportchassi och M-sportpaket till låns på vintern – den kommer inte till sin rätt och antispinn blinkar ivrigt titt som tätt medans jag suktar efter en sträcka torr asfalt….

Vidare sa min femåriga dotter spontant (hon är van att behöva ge någon form av omdöme om alla bilar hon testsitter och provåker för pappas familjebilsbloggs räkning) att bilen är trång – ”Titta pappa, jag når taket när jag sitter i stolen – den är trång den här beämveen

Ja, det är nog bara att hålla med egentligen. Nya BMW 3-serie Touring är större än föregångaren och den är rymlig på längden i fram och baksäte, men skuffen och takhöjden är inte optimala för familjebilsbrukande.

Nåja, om ett tag kommer familjebilstestet av BMW 3-serie Touring; är det en familjekombi för folket?

EmailShare

3 reaktion på “Nya BMW 3-serie Touring – första testintrycken

  1. Pingback: Ska jag köpa Audi A4 Q, Volvo XC60, BMW 320 eller Peugeot 508? | Familjebilsbloggen med familjebilstester, provkörningar och tips på den bästa familjebilen

    • Nej det har jag nog faktiskt inte, vilket är konstigt inser jag, det är en ren miss, tyvärr! Men en barnvagn ryms (förstås) men man ber om en massa extra jobb, blod, svett och tårar när man väljer en 3-serie Touring, testade nyss 3-serie GT som jag i sådana fall mycket hellre köper. Ge mig lite mer bakgrund till din fråga så ska jag ge dig ett bra svar (som du dock kanske inte vill höra…)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>