Volkswagen Sharan – familjebilstestad!

VW Sharan i Candy White

Volkswagen har fattat vad den större familjen behöver. VW Sharan (årgång 2012) har under några veckor i december genomgått ett intensivt familjebilstest och klarat sig galant (förstås), har man 3-4 barn eller behov av att åka 6-7 personer ofta är nog detta bilen för dig.


Mina första intryck av VW Sharan var över förväntan, men frun gillade den inte. Både min och hustruns slutsats är dock attVW Sharan är en schysst avvägning mellan storlek, flexibilitet, smidighet och komfort, läs hela testet på min Facit blogg eller jämför VW Sharan mot konkurrenterna genom att klicka här!

EmailShare

10 reaktion på “Volkswagen Sharan – familjebilstestad!

 1. Tjena! Jag har snubblat in på din blogg och uppskattar dina genomträngande familjetester! Jag står inför det trevliga momentet att byta tjänstebil och sneglar mot Hyundai Santa Fe:n. När tror du att ditt test publiceras?

  • Tack för omdömet! Byte av tjänstebil är ju nästan att betrakta som en sen julklapp i min värld, nu har jag ingen tjänstebil då jag inte riktigt får ihop ekvationen som finansiellt fördelaktig jämfört med att lägga upp pengarna själv, men å andra sidan behöver man ha en hel del att lägga upp om man ska köpa ny bil av större modell.
   Vad gäller testet så ligger jag lite efter, håller på och sammanställer Outlander nu först, hoppas ha den klar kommande dagarna och därefter är det Santa Fe’s tur, så det familjebilstest du vill läsa kanske går ut efter helgen (om jag har medvind, utförsbacke och mycket hobbytid alt sena nätter). Samtidigt ska jag testa nya BMW 328i Touring så det ger också en del intryck att sortera :-)
   Har du testkört Santa Fe med den utrustningsnivå och drivlina du siktar på? Något specifikt du undrar? Vilka andra bilar står på short-list?

   • Hej igen! Du har rätt i att det i många fall är en dålig affär med tjänstebil, men jag har övervägt och fördelarna som att byta bil vart tredje år och slippa tänka på driftskostnadern vann! Jag har inte provkört ännu – bara läst test efter test på nätet. På min ”short list” finns än så länge även BMW 520d touring. Jag tackar för snabbt svar och ser fram emot testet. /K

 2. Hej!
  Har du någon koll på bilar med skjutdörrar – det verkar grymt praktiskt och särskilt om man ska hjälpa äldre och handikappade in och ut ur bilen. Vilka bilar har skjutdörrar och håller dom?
  Bra idé med familjebilstest!

  • Beroende på storleksklass som du funderar på så kommer här några med skjutdörrar, från liten till stor. Ford B-max, Ford Grand C-max, Mazda5, VW Sharan/Seat Alhambra, Chrysler/Lancia Voyager. Kolla också mitt inlägg om Coop testet, där listas många minibussar.

 3. Pingback: Familjebilar med plats för 6 eller 7, glöm inte Coop testet! | Familjebilsbloggen med familjebilstester, provkörningar och tips på den bästa familjebilen

 4. Pingback: Familjebilstestet – hjälper dig hitta en bra bil till din familj | Familjebilsbloggen med familjebilstester, provkörningar och tips på den bästa familjebilen

 5. Pingback: Sjusitsig eller 7-säten? | Familjebilsbloggen med familjebilstester, provkörningar och tips på den bästa familjebilen

 6. Pingback: Familjebilstestarens egna favoriter från 2013 | Familjebilsbloggen med familjebilstester, provkörningar och tips på den bästa familjebilen

 7. Hej,
  Lite sen fråga kring detta testet kanske men jag står i begrepp att uppgradera till en Sharan eller möjligen Alhambra och är fundersam dels kring den ev skillnaden mellan bilarna ifall du har ngn erfarenhet där? Men även kring motorval, på Alhambran kan man få den större motorn till lägre pengar än vad del lilla dieseln i Sharanen går på. Sen känns kanske Sharanens värdeminskning mindre. Tack på förhand.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>