VW Sharan – första intrycken

Ni får ursäkta det gryniga kortet men nu testas VW Sharan av familjebilsbloggen. Testbilen har 140 hk dieseln och DSG-låda samt lite trevlig extrautrustning som eldrivna sidodörrar, men det är ingen topputrustad modell. Volkswagen Sharan har alltid tilltalat mig på pappret, den verkar ha väldigt mycket av det som krävs för den större familjen. Med sju säten och skjutdörrar kommer man långt som familjefraktare men Sharan levererar på mycket mer än så. Jag är bara i testets första dagar men kan rapportera att frugan tycker den är ful som stryk och att jag är betydligt mer positivt inställd än jag trodde jag skulle vara, det är ju ändå lite av en buss, eller?


Bagageutrymmet är löjligt stort när de två platserna längst bak inte används, man får in kartonger från IKEA som faktiskt inte ens går in genom en standardbred dörr på huset, fantastiskt, var tvungen att packa upp fotöljen (IKEA Strandmon) utanför huset för att kunna få in den genom entren på kåken.

Skriv en kommentar om det är något du vill veta eller något som jag ska testa åt dig!

 

EmailShare

12 reaktion på “VW Sharan – första intrycken

 1. Pingback: Familjebilar med plats för 6 eller 7, glöm inte Coop testet! | Familjebilsbloggen med familjebilstester, provkörningar och tips på den bästa familjebilen

 2. Pingback: Hyundai Santa Fe – första testintrycken | Familjebilsbloggen med familjebilstester, provkörningar och tips på den bästa familjebilen

 3. Spännande test… Jag har själv en Sharan (ny) som just nu står i GBG hamn för vidare transport och leverans till mig…. Hoppas min fru tycker den är finare! ;-)

 4. Hej,

  Hur smidigt är det att ta upp och ner säte 6 o 7?
  Går det att ha 6 säten uppe och det sjunde nedfällt?
  Vi kommer ibland vara 3 vuxna och 3 barn i åldrarna 6, 3 och 1 månad, är denna bil nåt för oss?

 5. Pingback: Volkswagen Sharan – familjebilstestad! | Familjebilsbloggen med familjebilstester, provkörningar och tips på den bästa familjebilen

 6. Tips: köp en gummimatta för bagageutrymmet från Biltema och skär till, kostar 250-300kr. Sen skär du en skåra i mitten så det blir två långsmala mattor bredvid varandra. Då kan du ha hel gummimatta om ni är 5, halv gummimatta om ni är 6 (bra om lerig barnvagn har plats 7), och det blir en mindre matta att stuva undan om man är 6 (får plats ihoprullad i ”baljan” bakom stol 6.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>