Hyundai i40 – första testintrycken

Hyundai i40 är väl den största utmanaren till Volvo V70 och Volkswagen Passat om kombiherraväldet i Sverige. Jag har haft ögonen på den sedan jag såg den live för första gången på en liten bilmässa och nu snart 2 år senare kan man väl bara krasst konstatera att bilen är en succe och det förstår jag, därför genomgår nyblivna tjänstebilsvinnaren 2012 Hyundai i40 just nu ett familjebilstest.


Hyundai i40 är en kombi som ser ganska liten ut och är man lite elak påminner den om en futuristiskt tecknad skurkbil med sina höga sidor och kapade tak – speciellt om i40n utrustats med tonade rutor (vilket man vill ha av andra skäl på bilen!). Den version jag testar är en i40 Kombi 1.7 CRDi/136 aut 6-vxl Sport och jag får säga att det är en riktigt angenäm upplevelse – okej den kostar nästan 350 000 kr men den har väldigt mycket av det man söker i en familjekombi och till en kvalitetsnivå som man definitivt är beredd att betala för. Körupplevelsen är inte sämre den heller men mer om det i testet senare.

Mina första intryck är den nästan för lätta styrningen, den informations-/display- och knapp-täta förarmiljön och den väldigt höga känslan på inredningen komplett med en musik-trudelutt (som man kommer att deaktivera). Blått, rött, animeringar på displayen och fina vred och knappar. ”Känns lite som ett tivoli” säger farmor när hon får provsitta en mörk höstkväll ”mycke lampor, lite olika färger och lite pling plong musik”. Ja, säger jag men det känns faktiskt mysigt och sammanhållande för bilen på ett amerikorianskt vis.

Brukar du gå ensam på tivoli? Nej just det, du har med dig familjen och det har du gärna också i i40 kombi; baksätet är rymligt, passagerarsätet fram är fullt användbart även med en bakåtvänd bilbarnsstol bakom ryggstödet och skuffen sväljer barnvagnen utan problem. Visst äter den sluttande bakluckan upp en del av den möjliga lastvolymen i Hyundai i40 men den klarar mycket trots detta – exakt hur mycket och hur bra Hyundai i40 är kommer snart här på familjebilsbloggen.

EmailShare

En reaktion på “Hyundai i40 – första testintrycken

  1. Pingback: Familjebilar i olika kategorier – bästa familjekombin för dig 2013! | Familjebilsbloggen med familjebilstester, provkörningar och tips på den bästa familjebilen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>