Sponsrad video – Men hur ska familjebilar bli gröna?


Vi vet ju alla någonstans att vi måste ställa om till en mer hållbar framtid och för ett tag sedan testade jag ju Nissan Leaf – det var mitt första möte med en riktig elbil och det gav mig hopp om elbilar för familjen framöver men just nu får man vara kompromissvänlig om det ska funka (eller ha mycket pengar så att andrabilen kan vara den ”gröna bilen” vilket kanske är lite tokigt). Det jag verkligen gillar med denna video är att det faktiskt är en riktig familjebil de visar upp – Volvo V70 är ju så Svenssonfamilj det kan bli och det är ju inte förräns Svenssons vill och har råd med alternativ till fossildrivna bilar som Sverige kan komma vidare ur dödläget som nu råder; vi uppmuntras att källsortera och premieras lite om vi köper en bil som politikerna klassar som ”miljöbil” i rådande stund – samtidigt vill vi inget hellre än att lägga våra slantar på en tripp till Thailand* på andra sidan jordklotet för att få lite sol och värme – då struntar vi minsann i vilka utsläpp som vår resa för med sig – men kom igen, det är ju semester! – Anything goes!

Min slutsats i testet av Nissan Leaf är att de som arbetar med att hitta och driva utveckling av smarta energilösningar gör väldigt ofta helt rätt ur ingenjörsperspektivet – den lösning som tas fram borde, om sunt bondförnuft gällde, funka bra ute i verkligheten. Men som med Thailandsexemplet funkar vi människor inte så. Vattenfall startar nu sajten Dagens Energi för att lyfta fram vad som görs och försöker ge ett ansikte till de som gör det – helt rätt väg att gå om du frågar mig – folkbildning om den värld vi går emot är det som måste till, vi kommer inte hela vägen med politiska morötter och piskor utan precis som i alla stora samhällsförändringar tidigare (t.ex. industrialiseringen) måste vi människor ändra oss av nöd – hur skulle någon kunnat bygga fabriker om folk suttit kvar i stugorna och sagt ”Men jag vill inte jobba i fabrik, då kan jag ju inte gå in och koka mig en kopp kaffe när jag vill”? Nej folk började jobba i fabriker av nöd, man kunde inte överleva annars och precis samma känsla av nöd måste fram nu, det ska göra jävligt ont att åka till Thailand såvida man inte använder benen, cykel, åror eller miljövänliga energikällor.

För familjen råder samma tes – det måste smärta rejält att ha en stor bil bara för att man ska få plats med dubbelbarnvagn, storhandling, leriga stövlar och semesterpackning ibland – för 90% av min familjs resor skulle en liten, säker, eldriven bil av Nissan Micra format med 5 mils räckvidd duga gott – men då får den inte kosta hutlösa summor pengar som idag – så teknikutvecklingen måste gå hand i hand med ändrade värderingar.

Missförstå mig rätt – jag gillar bilar, jag gillar prestanda och jag prioriterar flexibilitet och värde för pengarna i de familjebilar som jag skriver om men om jag av riktig nöd behövde prioritera något så skulle allt det försvinna till förmån för bilens egentligt enda viktiga grundfunktion – att säkert kunna ta sig från plats A till plats B. Det grundproblemet har redan ingenjörerna löst med miljösmarta tekniker och sådana bilar finns ju att köpa – men jag känner inte att det gör ont, det går ingen nöd på mig än – gör det ont för dig?

*Fotnot - Jag har faktiskt aldrig varit i Thailand
EmailShare

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>