Mazda CX-5 – vissa tester är viktiga nog att göras om…

Mazda CX-5 ger mig BMW X3 vibbar – liten knubbig ratt, alert, körglad, en massa gömd teknik som bara finns där redo att upptäckas och framför allt: det är förarens bil :-)

Tyvärr har Mazda CX-5 redan testats ur förarens perspektiv precis som du kan se ett exempel på här ovanför, mitt fokus är istället isofix och barnvagnsstuvning men visst vill även jag dra mitt strå till stacken och ta ansvar för att underhållande bilar ska fortsätta få omdömet ”körglad” utvärderat och bekräftat om och om av nya journalister och biltestare med för tung högerfot…


Om du inte redan gissat det är Mazda CX-5 lätt att busa till det med, särskilt när man har en 2,2 liters diesel med 400 Nm i vrid och 4 hjul som driver på och en automatlåda som hanterar växlandet. Men hur funkar CX-5 för familjen i vardagen? Rymmer en Mazda CX-5 en barnvagn och annat nödvändigt ont, går det att använda en bakåtvänd bilbarnstol i baksätet och hur enkelt kan man hjälpa femåriga dottern till sin isofixkudde på trång parekeringsplats? Svaren kommer i nästa familjebilstest.

EmailShare

En reaktion på “Mazda CX-5 – vissa tester är viktiga nog att göras om…

  1. Pingback: Hyundai Santa Fe – första testintrycken | Familjebilsbloggen med familjebilstester, provkörningar och tips på den bästa familjebilen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>