Gästinlägg: Mats krockade med en älg på väg hem från semestern

Mats, en av familjebilsbloggens läsare testade som god konsument av en hel del SUVar innan de slog till på en ny Honda CR-V 2007. Men det Mats har valt att dela med sig av är en helt annan typ av bilupplevelse som bör få oss alla att stanna upp och tänka till…

Sommaren 08 efter vår semester i Halmstad, bestämde vi oss för att åka hem på kvällen istället, för att få en extra dag hemma. 

Tyvärr så valde vi fel. Vid 22 tiden på väg 25 mellan Halmstad och Ljungby smällde vi med en älg i ca 100/110 kmh. Jag vet inte om det var bilen eller en jäkla tur bara, men jag tror inte att jag skulle levt idag om vi haft en lägre bil iaf.
Jag, min sambo, vår dotter, samt hunden klarade oss utan några stora fysiska skador. Sambon fick ett diskbråck på nacken och jag fick lättare whiplash, men annars så vill jag nog säga att vi klarade oss bra.

Bilderna på bilen säger nog mer än tusen ord, men de manar till eftertanke – ett snabbt och rationellt beslut kan få skrämmande konsekvenser.

Idag åker Mats i en CR-V 2004 men hyser förhoppningar om den kommande nya CR-V 2013 – det är han definitivt inte ensam om, jag kan själv knappt vänta på att familjebilstesta den.

Har du varit med om något liknande? Skriv en kommentar!

EmailShare

En reaktion på “Gästinlägg: Mats krockade med en älg på väg hem från semestern

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>