BMW 525d Touring – är vi redan framme?

Håller just nu på som bäst och testar nya 525:an och snart kommer ett komplett familjebilstest på den, men efter en tripp ner mot många familjers Mecka (Astrid Lindgrens Värld) står det klart att det är en väldigt vilsam familjefraktare – speciellt på lite längre resor. I Hondan brukar min fru tycka att det går för fort när vi närmar oss 100 km/h – i BMW 5-serie Touring fick jag påtala att hon inte anmärkt alls fast vi kryssade på i bra mycket mer är 100 :-)

Min kära hustru hade dock några åsikter om den automatiska bagageluckan (”vad är det för trams, man kan väl öppna snabbare själv?”) samt att man sitter ganska lågt – samtidigt som hon efter en omkörning sa att det känns som om vi flyger  vilket ledde mig in på ett exalterat utlägg om downforce som hon ganska snabbt somnade ifrån, och skönt sov hon.


Ungarna hojtade och skränade där bak, tyvärr är bilen så tyst att de hördes alldelens för väl, framåtvända 5 åringen lyckades också trycka på stolsvärmen i baksätet med stortån (jag hade förstås tvingat av henne skorna då pressbilar generellt inte har några gummimattor) men på det hela taget trivdes familjen bra – trots pappas förbud kring skor, leksaker, näspetning, mat, dryck, glass, godis och nej lilla gumman… popcorn räknas också in i godisförbudet. Uppenbarligen har jag släppt tyglarna på tok för långt när vi åker CR-V.

FOTNOT: Astrid Lindgrens Världs parkering (när den är full)  måste vara det närmaste man kommer en entusiastträff för kombibilar.

EmailShare

En reaktion på “BMW 525d Touring – är vi redan framme?

  1. Pingback: Familjebilar i olika kategorier – bästa familjekombin för dig 2013! | Familjebilsbloggen med familjebilstester, provkörningar och tips på den bästa familjebilen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>