Är Volvo på rull?

För mig började Volvos lyft med XC60 följt av S60 och V60 och snart har vi även V40 mitt ibland oss. Volvo verkar ändra riktning sakta och jag tycker att den nya kursen känns riktigt bra. En kombination av säkerhet, miljötänk och sportighet/körglädje, med en ganska sund men premiumaspirerande prislapp borde locka ganska många, säkert en hel del i Sverige men framförallt nya kunder utanför vårt lilla land.
Volvo har fortfarande sina dinos kvar i V70 och XC90 men de kommer säkert att få en stor dos nytt rulltänk när det är dags att upphöra med konstgjord andning (XC90 lever ju på verklig övertid).


Nya V40 känns som en klockren jämkning mellan Golfklassens behov och Volvos traditionella värden – jag vet bara vad jag har kunnat läsa mig till, men jag tror att Volvo sakta håller på att kämpa sig ut den djupa sossecontainern.

Det är väl bara en, väldigt subjektiv, aspekt som jag har svårt för och det är designspråket, myrsloksuppsynen framifrån och den framtunga looken från sidan (ses bäst på S60) gillar jag inte, jag tror att premiumkunderna gillar en mer kompakt/solid look, men jag kör ju Honda, så vad vet jag?
Vad tycker du, håller Volvo på att lyfta sig?

EmailShare

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>