Passat Alltrack gör sen entrePassat har ju länge funnits med fyrhjulsdrift som tillval (4Motion) men nu kan man snart få lite mer höjd, plast och hasplåtar också a’la XC70 stil. Sen entre på denna marknad får man väl säga men VW har säkert en anledning, Tiguan är ju för liten för en familj och Touareq är ju för dyr för de flesta och gissningsvis vill man inte förlora VW kunder som kräver mer ”offroad” egenskaper till konkurrenter som Volvo XC70 och Subaru Outback, antagligen är det lättare att pimpa upp Passat med hasplåtar än att ta fram en riktig SUV mellan Tiguan och Touareq som mest skulle vinna snåla Audi Q5 spekulanter. Dessutom har man ju tidigare pimpat MPV:n i familjen (Cross Touran) så VW vet ju hur man gör.
Sent ute eller inte, Passat Alltrack kommer säkert att hitta sig ett hem till en hel del familjer. I december kommer vi att få rapporter om den från Tokyomässan och framåt våren kanske vi kan få till en provkörning!

EmailShare

2 reaktion på “Passat Alltrack gör sen entre

 1. Hej,

  Jag mailade dig under hösten gällande ev köp av Volvo XC90, har ännu inte kommit till skott med något bilköp.
  Har du testat VW Passat? Tror du att två vuxna och tre barn, samtliga i barnstol, 5 år, 3 år och 0,5 år skulle kunna färdas på ett bekvämt sätt i en sådan.

  Mvh
  Fredrik

  • Med två bakåtvända stolar skulle jag nog hellre titta på V70, beg E-klass eller Skoda Superb – Passat kan vara trång om man vill ha en bakåtvänd stol fram och en i baksätet direkt bakom. XC90 vore dock förstås betydligt rymligare men det kostar. Sharan/Alhambra är inte ett alternativ?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>