Veckans test ingen skottkärra

20110901-173903.jpg
Jag har ju en CR-V från 2007 med manuell låda och bensinmotor. Men för ett riktigt familjebilstest så har jag lånat en 2011 med automatlåda och dieselmotor. Skillnaderna är faktiskt större än man kan tro, det facelift som kom 2010 lämnade utsidan med små ändringar men under ytan verkar det ha slipats, justerats och putsats en del. Inte jättemycket men många av de småsaker som stör i min egen familjeskottkärra är som bortblåsta i den senaste versionen. Delvis handlar det säkert om slitage, min är uppe i 9000 mil, komplett med spyfläckar på klädsel och banansmet i dryckeshållaren, sånt som småbarn bidrar med när man släpper ”Ta av skorna och inget ätande i bilen” tänket.


Men till stor del känns bilen bättre på vägen, tystare och smidigare, det kan ungarna inte ha sabbat på min bil (hoppas jag).
Återkommer med fullt test snart!

EmailShare

6 reaktion på “Veckans test ingen skottkärra

 1. Äntligen har jag hittat en bra bilblogg! Bra tester för barnfamiljen och sunt resonemang kring avvägningar i prioriteringslistan.

  Letar nu själv efter en CR-V för att ersätta V70:n från 2005. Har provkört en manuell bensinmotor men det är en automatlåda som vi tänker slå till på. Är lite fundersam om det är värt att slänga ut 20-30 kSEK mer för en 2009 jämfört med en 2008 och om det är värt att kosta på sig paketet med skinnklädsel?

  • Tack för omdömet! Automat är helt rätt väg att gå, drar lite mer men inte så farligt. När vi köpte vår CR-V 2007:a så premierade vi årsmodell före lyx, mao vi köpte en Elegance manuell bensin (nästan så standard som möjligt alltså) som var påreggad i juli 2007. Detta gav oss en 1,5 år gammal bil med 1,5 år nybilsgaranti kvar. I vårt fall handlade årsmodellfokus dels på att den skulle ha nya karossen (2007) samt vi hade just köpt hus, driftsäkerhet och garantier över lull lull alltså. Läder hade varit trevligt (vår tygklädsel har några jobbiga fläckar…) men om man har begränsad budget så får man nästan välja mellan en nyare bil eller en lyxigare bil det är samma typ av peng det handlar om i detta fall. Jag skulle nog hellre köpa en 2009 Elegance än en 2008 Executive (vilket -för de som inte kan rabbla Hondas utrustningspaket- ger läderklädsel) om jag var i dina skor, men bara om det gav mig 6+ månaders nybilsgaranti.
   Lycka till!
   /familjebilen

 2. Hej Familjebilen,
  klockren bilblogg som jag känner att jag lusläst nu. MEN, nu har det varit tyst i en månad. Är du ”mätt” på familjebilar?

  • Mätt blir jag nog aldrig, bloggartiden har dock fått användas till annat (är bland annat toastmaster på ett bröllop snart).
   Hoppas dock i veckan kunna publicera familjebilstestet på Hondan (en gnutta kvar att skriva :-) och sen ska jag familjebilstesta den kärra som jag så gärna ville ha råd med… BMW X3

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>