508 – Robotarm

Har haft en dag på mig att bekanta mig med 508:an. Bilen jag har lånat är en Peugeot 508 SW 1.6 eHdi – en miljöbilsklassad diesel med start/stopp och en ”automatisk” låda (robotmanuell). Växellådan kräver – i mitt fall – en del träning/tillvänjning och jag skulle inte ha fallit för den under en vanlig 30 minuters provkörning hos handlare. Men när man tvingas till att köra bilen några timmar så växer den till sig. Lite modigt av Peugeot att stoppa in en sån låda som inte säljer sig själv ögonaböj, men iaf tjänstebilsförarna (viktig kundgrupp) är säkerligen inga dummstrutar som jag. Start/stopp funkar bra och bilen verkar snål utan att tulla på körgläde, ser fram emot morgondagens packningsäventyr.

EmailShare

En reaktion på “508 – Robotarm

  1. Pingback: Peugeot 508 SW – familjebilstestad! « Familjebilens blogg med biltester och tips på den bästa familjebilen – olika bilar för familjen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>