Årets Familjebil – en halv bil

Inte ens Opel verkar tycka att Årets Familjebil, Opel Meriva, är en fullgod bil för familjen. Min slutsats när jag skrev om den efter utmärkelsen var att den är en andra bil för de flesta familjer, den fyller helt enkelt inte de behov som finns.

Nu såg jag en annons från Opel där en stolt liten kille visar upp bilen med utsträckta armar, budskapet är ”Mammas bil är bäst”. Dels kan man ju ha lite betänkligheter kring att det tydligen är mammor som köper den bilen, betyder det att det är mammor som oftast lämnar och hämtar på dagis och skjutsar till småbarnens aktiviteter? Jag kallade bilen Årets Lämnapådagisbil, så det är vad jag tolkar in i alla fall.

Men eftersom Opel Meriva då tydligen är ”Mammas bil” så finns det underförstått att pappa också har en bil, antar att det är den som man tar på semestern, för lastförmågan i Merivan är ju verkligen minimal i förhållande till utmärkelsen ”Årets Familjebil”.


Fattar fortfarande inte vad juryn tänkte, ska verkligen familjer ha två bilar? Nog för att jag lobbar för att köpa en andrabil (så jag slipper kollektivtrafiken) men miljövänligt är det ju knappast och chansen att ”Pappas bil” är en bra miljöbil också (Merivan finns som miljöbil) är relativt liten, inte många jag känner har råd med två relativt nya bilar.

Det är inte bara jag som undrar vem som är årets familj, med andra ord vem Meriva passar för, även Opel är fundersamma och behöver hjälp

EmailShare

2 reaktion på “Årets Familjebil – en halv bil

  1. Pingback: Takbox – viktigt att tänka på vid köp av takbox « Bil för familjen

  2. Pingback: Zafira och B-MAX är Årets Familjebil 2012 | Familjebilsbloggen med familjebilstester, provkörningar och tips på den bästa familjebilen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>